Shamanistinen seremoniakaakao tehdään huolellisesti vanhojen perinteiden mukaan. Suklaan tiedetään sisältävän valtavasti terveysvaikutuksia. Se sitältää mm. tummaa rasvaa, jonka sanotaan polttavan elimistöstä huonoa rasvaa pois. Kaakao on erittäin voimakas antioksidantti, mutta se sisältää myös aineita, jotka nostattavat mm. kipukynnystä.

Kaakao onkin erittäin käytetty nautintoaine ja ruoka monien intiaaniheimojen piirissä. Sitä on käytetään myöskin seremoniallisesti ympäri maailmaa. Rakkaudentähdessä yhytimme Guatemalalaiseen kaakaoshamaaniin, joka toimii paikallisten Maya intiaanien kanssa. Kaakaoshamaanilla on hyvä yhteys kaakaon henkeen, kaakaodeevaan. Mayojen kaakao on maailman arvostetuinta Criollo kaakaopapua.

Guatemalalainen kaakao on valmistettu seremonialliseen käyttöön. Se on käsitelty vanhojen Maya perinteiden mukaisesti, se on raakakaakaota ja sen takia erittäin korkean laadukasta. Raakakaakaossa ovat kaikki mahdolliset suklaan ravintoaineet ja vaikuttavat tekijät vielä tallella.

Kaakaota juodaan seremonian aikana ja sen jälkeen meditoidaan ja työskennellään erinlaisilla henkisillä menetelmillä hyödyntäen kaakaon sydäntä avaavia, rakkaudellisuutta nostattavia ja maakanavaa eheyttäviä vaikutuksia.

Seremoniallinen kaakao valmistetaan aina aivan erityistä reseptiä käyttäen. Saimme Kaakaoshamaanilta vanhoja Maya-intiaanien vinkkejä muista mausteista, joita käyttämällä voimme tehostaa kaakaon arvokkaiden ravintoaineiden imeytymistä kehossa. Seremonia antaakin parhaimmillaan meille voimakkaan hyvän olon ja voiman tunteen.

Seremoniallisesta kaakaosta löydät lisää tietoa mm. Facebookin Kaakao Tribe sivulta

Share →

2 Responses to Anu: Shamanistinen suklaa

  1. suvi sanoo:

    hei! onko teillä tulossa kaakaoseremonioita lähitulevaisuudessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5f444f8b31cdad909cf738f828e78da8000000000000000000000000