Selvänäköisenä, selvätuntoisena ja selvätietoisena minulla ei koskaan ole ollut kovinkaan voimakas selväkuulo. Se on ollut tietyllä tasolla, mutten ole koskaan tai juuri koskaan vastaanottanut puhuttuja viestejä. Yhtenä tärkeänä syynä voi olla omat pelkoni ja se, että säikähdän äärimmäisen helposti. Ehkä siksi henkimaailma ei ole halunnut aiheuttaa turhaa stressiä yhteydenotoista ja toisaalta tuhlata yhteydenottoon liittyvää energiaa siihen, että sitten juoksenkin ihan kauhuissani karkuun tai menen lukkoon.

Mutta selväkuuloa on alettu avata yhä enemmän. Koko elämäni ajan olen tosin kuullut musiikkia selväkuuloisesti ja hyvin harvoin olen saanut ihan selvän viestin. Nyt noin vuosi sitten aloin avautua enemmän ja se on ollut vähän pelottavaakin. Olen moneen otteeseen epäillyt, josko olen viimein tulossa hulluksi. Hassua kyllä, silloin aina avautuminen loppuu ja jatkuu vasta jonkun ajan päästä uudelleen.

Joku psykologiaan tutustunut ihminen sanoi kerran, että silloin jos epäilee itseään, ei tule hulluksi. Olen kuullostellut, mitä nuo äänet minulle sanovat. Aluksi kuulin lähinnä piippauksia, suhihoita ja ujelluksia. Ne olivat kuin joku säätäisi radiota ja välillä epämiellyttävääkin. Piippaukset saattoivat alkaa ihan ilman syytä keskellä päivä. Normaali tinnistustakin se on voinut olla, mutta siitä kuitenkin seurasi jatkoa.

Seuraavaksi aloin kuulla epämääräistä muminaa. Joku ihminen tai joskus ihmiset puhuivat epämääräisesti, enkä saanut selvää, mitä sanotaan. Voitte olla varmoja, että tässä vaiheessa olin vähintäänkin jo menossa lääkäriin. Ajattelin kuitenkin, että jos viestit eivät tunnu uhkaavilta, haittaa päivittäistä elämääni tai muuten ole vaaraksi hyvinvoinnilleni, niin jatkukoot. Viestit loppuivat hetkeksi.

Sitten ne palasivat taas. Nyt aloin kuulla ihan merkityksettömiä lauseita, jotka eivät olleet mihinkään kytköksissä. Puhetta tuli silloin tällöin ja ajattelin, että minua kytketään johonkin taajuudelle nyt. Välilllä oli jakosoja, että näitä puheita kuului ja välillä taas ei kuulunut. Arvelin, että ne voi jättää omaan huomioonsa, koska viesteillä ei ollut mitään selkeää järkevää syytä. Sitten nekin loppuivat.

Avautuminen on ollut hidasta ja se on kestänyt vuosia. Vasta noin 4 vuoden hiljattaisen avautumisjakson jälkeen olen alkanut saada selväkuuloisesti viestejä esimerkiksi tulkintoja tehdessä. Olen alkanut kuulla lyhyitä kahden tai kolmen sanan lauseita, joita käy ihan selvästi mies tai naisääni lausumassa yleensä enemmän oikeaan kuin vasempaan korvaani. Olen itse huomannut, että selväkuulo tuntuu olevan yksi selkeimmistä ja tarkimmista selvätietoisuuden lajeista ja sen avautuminen (ehkä ylipäänsä selväaistien tarkentuminen) on tuonut mukanaan yhä voimakkaampia ja tarkempia tulkintoja asiakkaille. Aivan viimeaikainen palaute on ollutkin sen mukaisesti todella ällistyttävää.

Kuulen ihan selkeitä sanoja, lauseita ja erinlaisten henkilöiden äänet. Kuulen äänet niin selvästi, että erotan sanojan. Joskus esimerkiksi kuulen yöllä, mitä Miro ajattelee unissaan. Joskus kauppareissulla kuulen vieressä seisovan ihmisen ajatukset. Siitä on tullut todisteita, kun ihminen on seuraavassa hetkessä sanonut jotakin, jonka olen sekunti sitten jo kuullut hänen energiassaan. Maadoituksen tarvettako? En osaa vielä hallita tätä kykyä kunnolla. Se tuntuu kuitenkin helpottavan joka kerta, kun häiriinnyn siitä tai aktivointi alkaa käydä ylikuormittavaksi. Maadoittelen ahkerasti joka päivä, olen kokenut, että se on nyt minulle se juttu.

Maadoitusta on mielestäni myös se, että kriittisesti suhtautuu siihen, mitä kuulee. Mikäli äänet alkavat olla ahdistavia, herjaavia, vihaisiin tekoihin kannustavia, elämää häiritseviä tms. kannattaa hakea apua. Niin kauan aikaa, kun viestien saaminen on rakkaudellista, uskon kaiken olevan OK. Selväkuulo on kuitenkin selväaisteista ehkä voimakkaimmin tarkkailtava juttu, sillä moni mielenterveydellinen ongelma myös sisältää harhakuuloa.

Kun selväaistit aukenevat, niitä ei kannata hoputtaa millään lailla. Harjoitella voi siinä määrin, kun itselle tulee hyvä olla. Henkimaailma on sanonut minulle monta kertaa, että on tärkeä keskittyä arjen hallintaan ja maadoittumiseen uudelleen ja uudelleen. Sen takia tänä vuonna onkin maadoituskurssi yhdistyksessä. Tahdon auttaa muitakin löytämään yhä syvemmän tavan ottaa vastaan kykyjä, jotka vaativat meiltä itseltämme suurta vastuuta.

En ole kuitenkaan huolissani. Pyydän apua ja opastusta ja erittäin analyyttisellä erottelukyvyllä yritän tulkita kuulemaani. Äänet pysyvät ulkoisina, ne eivät tule osaksi identiteettiäni, mikä on mielestäni selväkuulolle yksi tärkeä kriteeri. Selväaistien kanssa saa aina olla tietyllä lailla varovainen ja niiden avautumisen vaiheessa erityisesti kannattaa mieluummin jarrutella ja olla vastaanottavainen, kuin syöksyä suin päin uutta taitoa laajentamaan. Maadoitusta, maadoitusta ja maadoitusta. Sillä selvitään monesta eteenpäin.

Mistä tiedän, etten ole vain sekoamassa? Esimerkiksi siitä, että nykyään nuo äänet, mitä kuulen, kertovat ja antavat äärimmäisen tärkeää informaatiota, jonka avulla arjen hoitaminen on helpompaa, ratkaisen monenlaisia ongelmallisia tilanteita, autan ihmisiä eteenpäin ja erityisesti saan tietoa, jota en mitenkään muuten voisi ottaa vastaan. Omaa kanavaa kannattaa siis tarkkailla. Onko saatu tieto paikkansa pitävää? Saavatko muut ihmiset apua heille annettujen asioiden kautta? Jos näin on, on kyse todennäköisimmin oikeasta ja turvallisesta selväaistista.

Kolmesti olen esimerkiksi saanut tiedon, mihin kauppaan pitää mennä löytääkseni jonkin aivan tietyn speciaalin tuotteen, jonka olen kipeästi tarvinnut siihen tilanteeseen. Ensimmäinen kerta koski valkoisen puseron hankintaa. Minulla oli tilillä 5 euroa ja piti ostaa valkoinen pusero. Sain viestin, että mene siihen ja siihen Prismaan ja se ja tämä hyllyrivi. Pusero oli 3 euron hintalapulla varustettuna juuri ilmoitetussa paikassa ja se on ollut käytössä oston jälkeen jo neljä vuotta.

Toinen kerta käsitteli auton ostoa. Meidän vanha auto meni rikki ja mietimme, minkälainen olisi hyvä uusi auto. Mietimme hintaa, merkkiä, vuosimallia ja minä jopa väriä. Sain viestin, että mene siihen ja siihen kauppaan NYT. Siellä oli juuri kuvailemamme auto, juuri toivomallamme hinnalla, juuri toivomaamme vuosimallia ja jopa sitä minun ajattelemaa väriä myöten. Emme halunneet ostaa autoa liikkeestä. No. Kaiken kukkuraksi tämä auto ei ollut liikkeen kirjoilla myytävänä vaan sitä myi yksi autokaupan myyjistä omissa nimissään!

Kirjoitan tämän Sinulle, koska uskon, että näinä aikoina voit hyvinkin käydä läpi samanlaista kokemusta itsesi kanssa. Ehkä jossakin toisessa aistissa, mutta silti samaa. Uskon ja toivon, että minun kertomuksestani on Sinulle apua.

Share →

2 Responses to Rakas päiväkirja; Selväkuulon aktivointia

  1. kielo sanoo:

    Hei. Tämä kirjoitus herätti mielenkiintoni, koska minusta on ihan lapsesta asti tuntunut että minulla on yhteys henkimaailmaan mutten osaa oikein avata tai hallita sitä. Olen nähnyt suojelusenkelini ja kuulin nimenkin ikään kuin lähetettynä telepaattisena viestinä ja kuvana (äidin isä on suojelusenkelini). Varmistin vielä äidiltä yksityiskohdista jotka minulle näytettiin että kyseessä tosiaan oli isoisäni. Toisinaan kuulen että minua kutsutaan nimeltä. Ääni on lähestulkoon joka kerta eri ja voimakkuus vaihtelee muttaaina tulee tunne että minua joko kutsutaan tai varoitetaan jostakin. Olen aika vasta-alkaja näissä maadoitusasioissa mutta teen sitä kerran tai pari päivässä. Mitä muuta voisin tehdä että saisin selkeyttä tähän kuuntelemiseen ja viestien vastaanottamiseen?

    • Anu Markoff sanoo:

      Varmaankin se, että kuuntelee, on paras tapa selkeyttää. Meditaatio auttaa, jos sitä tekee säännöllisesti. Kanava ikäänkuin vahvistuu. Mutta eniten auttaa tosiaan, jos vaikka kirjoittaa päiväkirjaa siitä, mitä on kuullut ja voi myöhemmin lisätä omiin kirjoituksiin vaikka kommentteja, että mitä sen jälkeen tapahtui. Se kanava vahvistuu, jota käytämme. Voit myös itse yrittää kuulla vaikka jollekin ystävälle viestiä jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

75077de11c53d277ef98c22c1c622850PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP