Puilla on tärkeä merkitys tälle planeetalle. Henkisessä mielessä puut ovat oman alueensa hallitsijoita, maan vartijoita. Ne ovat vihreän luonnon Shamaaneja, pappeja, papittaria, joiden tärkeä työ on yhdistää energiatasolla maa ja taivas, ylinen ja alinen, sekä pitää luonnon energiat tasapainossa ja yhdistää eri maailmat.

Sen lisäksi ne ovat tämän planeetan keuhkot jotka pyyteettömästi palvelustyönään maaplaneetalle puhdistavat ilmaa minkä kykenevät.

Muinaisina aikoina, ennen kristinuskon leviämistä Eurooppaan, puita pidettiin pyhinä. Pakanauskontojen papit ja papittaret, Pohjolan noidat, kelttien druidit, he kaikki tiesivät puiden merkityksen ja kunnioittivat puita pyhinä olentoina.

Puilla on paljon opetettavaa ihmisille yhä tänäänkin, jos me vain maltamme kuunnella. Puut eivät pidä kiireestä ja hätäilystä. Ne puhuvat hitaasti ja usein lämpenevät ihmiselle vasta pitkällä aikavälillä, jos ihminen on kärsivällinen ja käyttäytyy kunnioittavasti puuta kohtaan.

Puihin on aikojen saatossa liitetty ajatuksia erilaisista energioista ja voimista joita he kantavat mukanaan. Näitä voimia voi jokainen hyödyntää omaksi ilokseen.

 

Omenapuu:

Tämä puu on voimiltaan hyvin keijumainen, feminiininen, ja avaa portit keijujen valtakuntaan ja luonnonhenkien maailmaan. Sen viisilehtiset kukat muistuttavat muodoltaan pentagrammia, viisisakaraista tähteä, jolla on suuri merkitys Eurooppalaisessa noituuden perinteessä. Pentagrammin sakarat edustavat neljää elementtiä ( maa, tuli, vesi ja ilma) ja henkeä. Omenapuusta saa erinomaisia taikasauvoja, ja sen kukkien tuoksu tai omenapuun polttaminen nuotiossa avaa portteja toisiin maailmoihin. Omena myös parantaa voimakkaasti, koska se ei ole aivan tästä maailmasta peräisin.

Koivu:

Suomalaisessa muinaisessa maailmankuvassa elämänpuu. Shamaaneille elämänpuu tai maailmanpuu on puu, joka kannattaa koko kosmosta. Sen oksissa on ylinen ja korkeat todellisuudet, rungossa keskinen ihmisten maailma ja juuristossa alinen kuolleiden ja luonnonhenkien todellisuus. Koivu edusti Suomessa muinoin tätä maailmanpuuta. Se on hedelmällinen ja nopeasti leviävä, siksi koivun tuohelle kirjoitetut ja sitten vaikka tulessa poltetut toivomukset ja pyynnöt saavat sen hedelmällisen voiman osakseen.

Koivun vihdoilla on Suomessa jo muinoin siunattu naiset kauniiksi ja hedelmällisiksi naimisiin mennessä, ja parannettu sairauksia. Nykyäänkin voi toimia samoin. Saunoessa vastoa itselleen hedelmällisyyttä ja hyvää onnea siinä mitä toivoo saavuttavansa tai vihtoa sairauksia tai huonoa onnena pois. Jos koivua käyttää jälkimmäiseen on vihta hyvä polttaa lopuksi vaikka saunan uunissa ja vesi kaataa maahan jotta negatiivinen energia poistuu kokonaan.

Pihlaja:

Pihlajalla on voima suojata. Suomessa sanottiin muinoin että ukkonen ei lyö taloon jonka pihalla kasvaa pihlaja.

Pihlaja oli Suomessa ennen monen kodin oma uhripaikka, pitämyspuu, jonka juurelle vietiin lahjat kodin haltijoille ja oman suvun kuolleille esimerkiksi juhlapyhinä ja jos muutoin heitä haluttiin muistaa.

Pihlaja karkottaa luotaan pahaa. Sen marjoista tehty kaulakoru tai mehu murtaa kirouksia ja poistaa pahaa ihmisen läheltä.

Pihlajan oksista punaisella nauhalla yhteen sidottu risti on voimakkaan suojaava talismaani kodin seinälle tai ovelle ripustettavaksi. Itselläni on usein ollut pihlajaristi makuuhuoneiden ikkunoissa turvaamassa nukkujien unta ja suojaamassa makuuhuoneet kaikelta vahingolliselta energialta.

Mänty:

Ikivihreänä ja elämiä talvella kävyn siemenillä ruokkivana mänty muistuttaa siitä että jopa hiljaisuuden ja kuoleman keskellä on elinvoimaa. Elämä jatkuu jossakin muodossa kuolemassakin, sydäntalvella kun mikään muu luonnossa ei viheriöi tai kasva.

Sen takia mänty onkin paras paikka energian tankkaamiseen jos kokee kaipaavansa lisää elinvoimaa. Maassa istuminen selkä runkoon nojaten tai seisominen selkä mäntyyn kiinni painettuna ovat erinomaisia tapoja tankata lisää elinvoimaa.

Tammi:

Yhtenä maailman lujimmista puulajeista tammi edustaa ihmisen henkistä voimaa. Se on viisaiden puu, ja muinaisten druidien pyhä puu. Omenan lailla myös tammi on ovi henkien maailmaan. Tammesta tehdyt taikasauvat saavat mukaansa tammen voiman ja lujuuden. Tammeen liitetään tulen, ukkosen ja maskuliinisten Jumalien mahti. Tammi on myös toinen voimakas lataaja. Etenkin psyykkisten koettelemusten ja haastavien aikojen keskellä tammeen nojailu ja siitä voiman lataaminen on kannattavaa.

 

 

 

HUOM! Muista puun kanssa työskennellessä aina kysyä lupa ennen kuin lähestyt sitä energian tankkaamisen tai muun työskentelyn tarkoituksessa. Elävästä puusta ei myöskään ole sopivaa leikata oksia tai lehtiä ilman lupaa puulta. Älä koskaan leikkaa kuorta pois elävästä puusta tai solmi siihen kireää joustamatonta narua. ( esim. pyykkinaru) Molemmat sairastuttavat ja tappavat puun ajan mittaan.

Puuta lähestyessä kannattaa pysähtyä hetkeksi ja kertoa aikeistaan ja kysyä sopiiko se. Sitten voi tunnustella millaisen tunteen puusta saa, yleensä se on selkeän hyväksyvä tai torjuva.

 

Pian ilmestyvässä toisessa artikkelissa tulen käsittelelmään lähemmin puiden kanssa työskentelyä ja anatamaan muutaman meditaation ja harjoituksen puiden kanssa tehtäväksi.

 

Piditkö artikkelista? Annalta on tullut esikoisromaani Magian Lapset- Tirstanin koru.

Magian Lapset Tristanin koru on romaani, jossa yhdistyy ovi pois arjen harmaudesta mielikuvituksen maailmaan ja yhtä aikaa omasta pohjoismaisesta perinnöstämme kumpuava viisaus ja tieto.

Kirja on saatavilla useimmista kirjakaupoista.

Share →

6 Responses to Anna: PUUT JA NIIDEN KANSSA KOMMUNIKOINTI: osa 1.

 1. Päivi Kärpänen sanoo:

  Olipa hienoa lukea puista.
  Niissä on jotain, mikä vetää puoleensa. Koen puut pyhinä valotyöläisinä. Kun lehti on puussa, pyydän puulta lupaa ottaa lehden, sitten otan sen, sanon ”kiitos” puuta kunnioituksella katsoen ja mutustan lehden. Talvella sama männyn ja kuusen kanssa.
  Juttelen kodin lähellä oleville puille ja kiitän niitä ja kaikkia puita maan päällä.

 2. rose sanoo:

  Kiitos. Tietenkin.

 3. rose sanoo:

  Hei! Saanko tulostaa tekstisi. Toki käytän nimimerkkiäsi. ?

  • Anna sanoo:

   Tekstin saa tulostaa kunhan lähde eli kirjoittaja ja sivusto jolta olet ottanut mainitaan.

 4. rose sanoo:

  Ihana kirjoitus puista.
  Näin olen ajatellutkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3ef0edf473d412e6231fd3b4fe187acdGGGGGGGGGGGGGGGG