Luonnonhenkiin kuuluvat kaikki enemmän tai vähemmän ihmistä muistuttavat olennot, jotka elävät kuolevaisten lähettyvillä. Luonnossa on paljon luonnonhenkiä, jotka voivat ilmestyä meille ja ottaa monella tavalla yhteyttä. Jotkut niistä elävät yksin ja toiset taas suurissa perhekunnissa. Luonnonhengillä on omituinen huumorintaju ja ne tekevät mielellään pilaa ihmisten kustannuksella. Osa luonnonhengistä on hyvätapaisia ja ystävällisiä, osa taas saattaa olla hyvin ilkeitä ja pelotella mm. lapsia rumilla tempuillaan.

Näiden henkien kanssa on tehty jo muinoin yhteistyötä ja mitä enemmän olet luonnon kanssa tekemisissä, sen todennäköisemmin joku näistä ilmestyy myös Sinulle. Olemme Rakkaudentähdessä törmänneet joskus ihmisiin, kenellä on meditaatiossa käynyt vierailemassa joku näistä luonnonhengistä ja sen takia koemme tärkeäksi tuoda asiaa esille.

Suomalaisessa kulttuurissa tuttuja luonnonhenkiä on ollut mm. keijut, tontut, merenneidot, jättiläiset, haltijat, peikot, maahiset ja menninkäiset. Vähän epätavallisempia ovat purohevonen ja saarnetar. Tässä blogissa esittelemme suomalaisia luononhenkiä jatkossa yksi kerrallaan.

Luonnonhenkien alkuperästä on monenlaisia selityksiä. JOtkut uskovat, että ne ovat entisiä pikkujumalia, jotka ovat hallinneet vuoria ja vesiä pakanlliselta ajalta lähtien.  Maailmalla eritysiesti Afrikkalaisissa ja Etelä-Amerikkalaisissa shamanistisissa ja luonnonläheisissä uskonnollisissa kulttuureissa löytyy nimettynä tiettyjä henkiä, jotka voivat ottaa ihmiseen yhteyttä.

Näitä Jumalolentoja kutsutaan Orishoiksi (Orixa). Orishat ovat osa luontoa , jokainen Orisha edustaa jotakin luonnonvoimaa. Shamanistisessa traditiossa luonnonvoimilla on omat jumaluutensa. Myös Orishoja liitetään eri parantaviin kasveihin. Nämä voimat tasapainossa , tuottavat valtavasti energiaa, joka auttaa meitä jokapäiväisessä elämässämme sekä auttaa saavuttamaan meille sielun tasolta suotuisia päämääriä ja suojelemaan sitä, mikä on meille Pyhää. He edustavat erilaisia asioita maailmassamme kuten oikeutta, taistelua, kuolemaa, parantamista jne.

Joillakin voimakkailla parantajakasveilla, joita on käytetty lääkkeinä vuosituhansia esimerkiksi sademetsissä ja luonnonkulttuureissa, on omat parantajahenkensä, jotka voivat vierailla luonamme. Tällöin emme tarvitse välttämättä kasvin varsinaista energiaa, vaan voimme saada parannuksen ja Jumalalliset ominaisuudet yhteistyöllä kasvien henkien kanssa. Monesti näiden henkien ympärillä on jokin luonnon tuoksu. Sademetsän perinteissä eri Orishoja liitetään parantaviin kasveihin ja näistä voimallisista kukista ja kasveista on kehittetty jopa omia kukkatippoja, joita käytetään kukkatarapiassa.

Myös suomen metsissä kasvavilla kasveilla on omia parantajahenkiä, joskin ne ovat usein paljon trooppisten metsien kasvihenkiä hiljaisempia ja rauhallisempia. Kun tropiikin parantajahenget joskus suorastaan vaativat huomiota shamanistissisa seremonioissa, saa suomalaisia kasvihenkiä houkutella hiljaisuudella ja nöyryydellä esille. Esiintyessään suomalaisten henkien voima on puhdas, voimakas ja kaunis.

Orishat voivat ilmestyä meille ihmisen hahmossa. Heidät tunnistaa omasta aivan erityisestä energiastaan.  He voivat myös ottaa eläimen hahmoja lähestyessään meitä ja yrittäessään herättää huomiomme. Osa orishoista on oudon näköisiä, temperamenttisia ja monikasvoisia, mutta heidän tarkoitusperänsä ovat hyvät.

oyaKuva: Wikipedian mukaan Oya on soturi-Yoruban jumalatar. Häneen liitetään tornadot, valaistus, maanjäristykset, kaikenlainen tuho, muutos, siirtyminen, ja kaaos.

Orishoja on mm:

Eleguá, Oxalá (usko), Yemanjá (Sukupolvet), Xangô (Oikeus), Oxúm (Rakkaus), Ogúm (Laki), Oxóssi (Tieto), Ibeji, Egunita (Puhdistaminen), Obaluayê (Evoluutio), Oyá (Aika), Omulu (Vakauttaminen), Nanã (Seesteisyys), Ossanyin, Oxumaré (Liikkeelle paneminen), Obá (Keskittäminen), Yansa (Suunta) ja Yewá.  Heillä kaikilla on omat voimansa kuten esimerkiksi tuuli, ukkonen, vesi, maa, tuli, ilma ja sumu.

 

Jos sinulle tulee meditaatiossa tai parannuksessa eteesi olento, jonka ympärillä on voimakas kukkaistuoksu tai joka vaikuttaa jollakin lailla metsän salaperäiseltä parantajahengeltä, voit kysyä häneltä esimerkiksi, mikä on hänen tehtävänsä. Voit kysyä, mitä elementtiä hän edustaa ja miten hän tahtoo kanssasi työskennellä. Orisha tuo mukanaan tärkeää tietoa ja toimii myös Sinun suojelijanasi matkustaessamme henkimaailmassa ja tehdessämme henkistä työtä. Hän voi raivata Sinulle tietä henkisessä tehtävässäsi ja neuvoa esimerkiksi kivien ja  kasvien käytössä.

Jotkut Orishat ovat vihkiytyneet mm. kuoleman porttien vartijoiksi jolloin keskustelu edesmenneitten rakkaiden kanssa voi tapahtua Orishan avustuksella. He ovat kaikki tehtäviinsä vihkiytyneitä Jumalolentoja ja Jumalattaria ja erittäin voimakkaita energioissaan.

yemanyaKuva: Yemanja on kaikkien orishojen äiti. Hän on myös meren kuningatar, kalastajien ja meren hylkyjen henki, luomisen feminiininen olemuspuoli ja kuutamon henki. Hänet liitettään Neitsyt Mariaan.

Uuden vuoden aattona Rio De Janeirossa kokoontuvat ihmiset Cobacabanalle katsomaan ilotulitusta ja heittämään valkoisia kukkia mereen Jumalattarelle toivoen että hän suojelisi ihmisten tulevan vuoden toiveita.

Myös suomessa on oma vedenhaltijansa, lähteenhaltijansa, merenneidot, näkki ja vesihevonen. Ehkä nämä ovatkin Yemanjan sukulaisia?

Luonnonhenkien ohella metsässä liikkuu paljon edesmenneitä parantajia, shamaaneja, noitia ja maagisia olentoja. Nämä olennot ovat monesti alkuperäiskansojen ikiaikaisia tietäjiä, jotka ovat jääneet henkimaailmaan auttamaan tulevia sukupolvia työssään. Näillä edesmenneillä parantajilla on vahvat yhteydet Orishojen ja muiden luonnonhenkien kanssa.

Taitava parantaja, joka kunnioittaa luonnonhenkiä ja kohtelee luontoa oikeudenmukaisesti voi saada oppaakseen edesmenneen parantajan hengen, joka neuvoo kasvien käytössä ja näyttää oikeat tavat käsitelllä parantavia kasveja. Näillä edesmenneillä parantajahengillä on yhteyksiä myös tietyihin kasveihin ja he pystyvät välittämään luonnonyrttien lääkevaikutuksia meille energiankin tasolla. On kunnia saada suomen metsien vanhat parantajat luokseen ja oppaakseen. Silloin, kun sinuun otetaan tältä taholta yhteyttä, kannattaa kuunnella tarkkaan ja laittaa kaikki neuvot visusti talteen!

Esi-isiä ja äitejä kunnioitamalla saamme vietyä ihmiskunnan ikiaikaista parantajaperinnettä mukanamme tuleville sukupolville ja luomme katkeamattoman rakastavan siteen luonnon kanssa.

 

Share →

5 Responses to Anu: Luonnonhenget

 1. Amazing beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a weblog website? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 2. ltkvlja sanoo:

  Näen silloin tällöin luonnonhenkiä. Eräs kokemus heistä oli kun näin unta että suuri kaunis valkoinen hevonen jolla oli outo kiemura alapää kuin kalan pyrstö nousi vedestä ja katsoi minuun. Uni tuntui hyvin merkitykselliseltä. Seuraavana päivänä menin uimaan joelle veneestä silloisen poikaystäväni kanssa. Vaihdoin uikkarin päälle ja lapoilin vaatteeni veneen pohjalle. Kävin uimassa ja kun pukeuduin kuulin molskahduksen. Jotain lensi komeassa kaaressa veteen. Yritinsaada selvillem itä se oli. Se ei voinut olla mitään muuta kuin kaunis sormus jonka olin saanut poikaystävältäni. Sitä ei löytynyt vaikka kuin etsimme. Olin hyvin surullinen sormuksen menttämisestä. Jotenkin minusta tuntui että niin ei saa olla ja rupesin pyytämään veden hengiltä että palauttaisivat sormukseni. Olin tietoinen luonnossa elävistä hengistä vanhojen tarinoiden ja kansan puheiden perusteella. Aikani siinä vaadin ja pyysin ja siinä se kaunis sormus oli veneen pohjalla paikassa jossa ei hetkeä aiemmin ollut mitään.

 3. Cayden sanoo:

  I never thought I would find such an everyday topic so enalrthling!

 4. Kristallikukka sanoo:

  Heissan!
  Minä tapasin noin 4v sitten ihan ihmisen muodossa tämmösen luonnon hengen.Hän on reikillä parantaja, kalevalainen jäsenkorjaaja sekä luontaishoitaja. Jotenkin tuli semmonen tunne ,että oon aina tuntenut hänet. Tuli semmonen olo ,että hänet on lähetetty mulle just oikeaan aikaan opettamaan ja kertomaan luonnon ihmeistä.Menninkäiseksi olen ristinyt hänet ja hän on siitä oikein otettu.Tosin sanoen koen , että hän on mun toinen puoli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

e7afcaead65ccce2694aec493b6a01dc,,,,,,,,,,,