Kevätpäiväntasauksesta kesäpäivänseisaukseen -Mitkä kehonosat ovat herkimmillään

 

”Jos pää on kipeä tee silloin näin:

ugatsagahugahuga huga,

niin kipupa katoaa yllättäin.

Jos pää on kipeä tee silloin näin:

ugatsagahugahuga huga,

niin kohta on kaikki parhainpäin!”

-Jos pää on kipeä/Kärkkäri, Idealside orkesteri

 

Maalis-huhtikuun alue kehossa

Päivä pitenee valon määrän lisääntyessä pohjoisella pallonpuoliskolla edelleen maaliskuun kevätpäiväntasauksesta kesäkuun kesäpäivänseisaukseen. Kevätpäiväntasaus on 21.3. ja jalkaterien alueelta siirrytään pään alueelle, jolloin herkimmillään ovat pään yläosa, aivot, silmät, nenä, otsa- ja poskiontelot, yläleuan hampaat ja kasvojen iho ajalla 20.3.-20.4. Tämän kuukauden ajanjakson sisällä jokainen kehonosa ja -alue on herkimmillään muutaman päivän ajan. Eläinradan merkein merkityt vastineet kehossa löytyvät kuu-seinäkalenterista/kuu-sää päiväkirjasta/Yläkuun kauneus-terveyskalenterista. Voit tilata omasi Kuukaupasta [https://www.kuukauppa.fi].

Kuun vaiheista voit lukea Kehokalenterin osasta 1 [https://www.rakkaudentahti.fi/kehokalenteri-osa-1/] ja 2[https://www.rakkaudentahti.fi/kehokalenteri-osa-2/], sekä

Luonnon rytmin ja kuun vaikutuksesta arkeen perimätietoon perustuen Yläkuun blogista. [http://www.ylakuu.com/suomi/kuu.htm]

 

Kasvot, hiukset ja keho-mieliyhteys

Oletko ”menettänyt kasvosi”, pystytkö kohtaamaan asiat ”kasvotusten”, oletko ”kaksinaamainen”, yritätkö valehdella ”päin naamaa”. Ilmaisevatko kasvosi todellista minääsi vai vedätkö kasvoillesi naamion.

Mikä tuottaa sinulle ”harmaita hiuksia”. Millainen yhteys sinulla on omaan kauneuteesi, luovuuteen, omaan arvoon ja itsesi rakastamiseen. Oletko paineen alainen tai jännittynyt, ajatteletko liikaa, murehditko, pelkäätkö, oletko turhautunut, surullinen tai takertunut vihaan ja syyllisyyteen. Oletko suojassa ja lämpimässä.

Kasvojen perusteella henkilö tunnistetaan ja häntä arvioidaan. Kasvot edustavat sisintä olemusta ja niistä näkyy eletty elämä ja tunnetila.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan otsan alueella sijaitsee aivojen ja ruuansulatuselimistön heijastealueet, hiusrajassa sappirakon, silmien välissä ja nenän alueella sydämen ja verenkierron, silmien alla maksan ja munuaisten, nenän alla haiman, pernan ja sukupuolielinten, poskien alueella keuhkojen ja suoliston, suupielissä mahalaukun, ja leuassa hormonitoiminnan ja virtsarakon heijastealueet. Syvät juonteet kasvoissa saattavat viitata piin puutokseen ja tummat silmänaluset voivat viestiä, että ohut- ja paksusuolen välinen läppä on epätasapainossa, rauta ei imeydy, olet nukkunut ja juonut vettä liian vähän, syönyt epäterveellisesti tai katsonut TV:tä tai älylaitteen ruutua liian paljon.

Hiukset liitetään kiinalaisessa lääketieteessä munuaisiin ja munuaismeridiaaniin, ja niitä pidetään veren jatkeena. Jos sinulla on esimerkiksi hiustenlähtöä tai hiusten ohenemista, onko kilpirauhas-

(S -TSH, S -T4-V, S -TPOAb, S -Tygl, S -TyglAb, S -T3-V, jodidi vuorokausivirtsasta), rauta- (transferriinisaturaatio), D-vitamiini- ja keliakiakokeet otettu epätasapainotilojen poissulkemiseksi, entä tuottaako maksa ja annosteleeko sappirakko sopivasti sappinestettä, onko sinulla riittävästi suolahappoa ruuan pilkkoutumiseksi mahalaukussa ja saatko ravinnosta riittävästi B2-, B5-vitamiinia, piitä, sinkkiä, seleeniä, biotiinia, kuparia, jodia, rikkiä, aminohappoja ja hyviä rasvahappoja, sekä juotko riittävästi vettä.

Hiuksia ja päänahkaa voi hoitaa tekemällä öljyhoitoja ja turve-, savi- tai merilevähauteita. Hiusten värjääminen on parempi tehdä muulloin kuin kuukalenterin oinaspäivinä tai oinaskuukautena eli maalis-huhtikuussa. Luonnonväri/hennaväri on synteettistä hiusväriä parempi vaihtoehto ja kasvavalla kuulla tehty värjäys pysyy perimätiedon mukaan vähenevällä kuulla tehtyä paremmin. Kasvavalla kuulla leikattu hius kasvaa nopeammin ja vahvempana kuin vähenevällä kuulla leikattu. Erityisen hyviä päiviä perimätiedon mukaan ovat leijona- ja neitsytpäivät ja huonoja kaikki vesipäivät (rapu, skorppioni, kalat), jotka näet kuukalenterista.

Hiuksista voidaan tutkia päänahassa kiinni olevaa hiuksen juurta tai päänahan pinnalla näkyvää uutta hiusta, toisin sanoen juurikasvua.  Hiusjuuritutkija tekee hiusjuuritutkimuksen mikroskoopilla, jolla nähdään mahdolliset ravintoainepuutokset, stressi ja talipunkki. Hiusanalyysi tehdään hiuksen juurikasvusta Nordic Laboratories`n laboratoriossa, jossa analysoidaan hiuksen sisältämät mineraalit ja raskasmetallit.

Yksilöllinen terveellinen ravinto, tarpeelliset ravintoaineet, riittävä veden juominen, kasvojen puhdistaminen kerran päivässä emäksisellä luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteilla/emässuolalla, hengitysharjoitukset ja ulkoilu auttavat kasvoja, hiuksia ja koko kehoa voimaan hyvin.

 

Hengitys

Normaali hengitys tapahtuu vain nenän kautta, suu kevyesti suljettuna, ja uloshengitys on sisäänhengitystä pidempi, jotta hiilidioksi ja hengityksen kautta poistuvat kuona-aineet pääsevät pois kehosta: nenän kautta 1/3 sisäänhengitys, nenän kautta 2/3 uloshengitys. Vapaa, virtaava syvä palleahengitys on tärkeä osa kehon myrkynpoistojärjestelmää, hengityskaasujen vaihtoa, soluaineenvaihduntaa ja immuunipuolustusta. Hengittämättä ihminen ei pysy elossa! On hyvä muistaa, että mikrobit lisääntyvät kosteassa. Kasvojen edessä pidettävästä kosteasta kankaasta tai synteettisestä kuidusta sekä uloshengityksen mikrobit että ulkopuolelta tulevat mikrobit voivat päätyä suun tai nenän kautta elimistöön. Sen sijaan, että keskittyisi yhteen virukseen, voi muistuttaa itseään, että on olemassa myös muita sairauksia, joihin voi sairastua ja joihin voi kuolla, sekä katsoa tilastoista kuinka paljon kuhunkin sairauteen on minkäkin ikäisiä sairastuneita ja kuolleita, ja muistaa, että henkilön muut samanaikaiset sairaudet voivat lisätä riskiä sairastua tai kuolla mikrobin aiheuttamaan sairauteen. Kuitenkin ennen kaikkea itseään voi muistuttaa huolen, pelkojen ja vaarojen keskellä myös siitä, mitkä asiat ovat elämässä hyvin, kuinka paljon ihmisiä on elossa ja kuinka paljon päivittäin syntyy ihmisiä, sekä siitä, että jokainen on vastuussa itse omasta elämästään ja valinnoistaan, joilla voi vaikuttaa terveyttä heikentävästi tai ylläpitävästi ja edistävästi. Vahva immuunipuolustus ja sen tukeminen auttavat pysymään terveenä.

 

Silmät, iridologia ja keho-mieliyhteys

”Suljetko silmäsi” epämiellyttäviltä asioilta tai tarpeiltasi vai ovatko silmäsi apposen avoimet kätkemättä mitään. Näetkö vaikka katsot.

Silmien kautta on mahdollista havainnoida maailmaa hermojärjestelmän ja näön avulla. Jokainen näkee maailman oman kasvatuksen, opintojen, uskonnollisten ja/tai tieteellisten näkemysten, sekä mainosten ja median muodostamien mielikuvien mukaisesti. Näköön liittyvät ongelmat ovat Kehosi paljastaa mielesi -kirjan mukaan monesti yhteydessä tukahdutettuun tunteeseen tai pelkoon, koska ei haluaisi nähdä ja myöhemmin kohdata menneisyyden ikäviä asioita ja luo mieluummin sisäisen fantasiamaailman sulkeakseen aistit muualle. Silmäongelmien yhteydessä on hyvä muistaa näkökulma ja pohtia, mitä on havaittu, sen sijaan, että keskityttäisiin vain siihen, mitä voidaan nähdä.

Iirisanalyysissä suurennuslasin ja lampun avulla tarkastellaan silmän värikalvossa eli iiriksessä olevia elinten heijasteita, jotka kertovat kehon vahvuuksista, sekä senhetkisistä epätasapainoista. Opiskelen iridologiaa ja teen harjoitusanalyysejä sovitusti Aito kauppa Kemissä ja Artemis City spa:ssa Hämeenlinnassa. Tiedustelut ja ajanvaraus puhelimitse 0443314382.

Hayn Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi -kirjan mukaan silmät edustavat kykyä nähdä selkeästi menneeseen, nykyiseen ja tulevaan. Uutena ajatusmallina Hay tarjoaa: ”Näen rakastavin ja iloisin silmin. Luon nyt elämän, jota katson mielelläni.”

 

Hampaat ja keho-mieliyhteys

”Puretko hammasta” yrittäen vain sietää asioita ilmaisematta omaa näkökulmaa tai tunnetta.

Hampaiden avulla suuhun laitettu ravinto erotellaan ja syljetään pois tai pureskellaan pieneksi, jotta pilkkoutuneet ravintoaineet voidaan nielaista ruuansulatuselimistön sulateltavaksi ja imeyttämiseksi kehon toimintoja varten. Hampaat mahdollistavat puhumisen selkeästi. Jokainen hammas liittyy tiettyyn meridiaaniin eli energiakanavaan, jotka ovat yhteydessä tiettyihin elimiin. Hammasongelmat voivat keho-mielikirjan mukaan liittyä osallistumisen, irti päästämisen, vastaanottamisen ja antamisen tasapainoon, riippuvuuteen ja itsenäisyyteen (erityisesti äitiin liittyen), rajojen asettamiseen, sekä rakkauteen ja rakkauden saamisen korvautumiseen (makean) syömisellä.

Muistathan pestä hampaat, puhdistaa hammasvälit, kaapia kielen ja käydä hammastarkastuksessa säännöllisesti, sillä suun terveys vaikuttaa kokonaisterveyteen. Nykyään markkinoilla on muovitonta purukumia ja monia luonnollisia xylitoli-hammastahnoja, myös ilman fluoria. Ayurvedassa suun mikrobikantaan pyritään vaikuttamaan tasapainottavasti (kookos)öljypurskuttelulla. Kurkkua voi myös kurlata suolavedellä ja nenää huuhdella sarvikuono-suolakannulla. Mahdolliset amalgaamit on hyvä poistattaa suojatusti biohammaslääkärillä ja aloittaa kehon tukeminen antioksidanteilla jo ennen hammaspaikkojen vaihtamista. Perimätiedon mukaan paras aika suun ja hampaiden alueen toimenpiteille on vähenevän kuun aika muina kuin ”oinas- ja härkäpäivinä”ja ”-kuukausina” eli maalis-toukokuussa. Lue lisää Yläkuun blogista.

”Teen päätökseni totuuden pohjalta ja olen rauhallinen, koska tiedän, että elämässäni on vain oikeita toimenpiteitä.” -Louise L. Hay, Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi -kirja

 

Chakrojen yhteys väreihin, ääniin ja kirjaimiin

Kehossa on meridiaanien eli energiakanavien lisäksi energiakeskuksia eli chakroja, joita ei voi nähdä tai tuntea fysiologisesti. Päälaen alueella sijaitsevaan kruunuchakraan liitetään violetti väri, h-sävel ja i-kirjain. Otsan alueen energiakeskus on otsachakra, johon liitetään indigon sininen väri, a-sävel ja i-kirjain tai om-mantra. Kurkkuchakra sijaitsee kaulan alueella ja siihen liittyy turkoosin sininen väri, g-sävel ja vokaalit e, i, a, u.

 

Kevät ja kehon puhdistaminen

Normaali energiasaannin tarve aikuisella on noin 2200-2300 kcal/vrk. Paastossa energiansaanti rajoitetaan 190-400 kcal/vrk esimerkiksi seitsemän tai neljänkymmenen päivän ajan, jolloin juodaan vettä ja halutessa käytetään paastopaketin tuotteita tai vaikkapa Biottan vihannes- ja hedelmämehuja. Paaston aikana suositellaan suolihuuhtelua, jotta myrkyt ja ruokamassa pääsevät pois suolesta. Jos suolta ei huuhtele, oireena voi olla päänsärky. Paastota voi myös 5/2 -rytmillä, eli kahtena päivänä viikossa energiansaanti rajoitetaan 400-600 kcal/vrk, tai 12h uudenkuun ja täydenkuun tarkkaa hetkeä ennen ja jälkeen eli vuorokauden. Paasto ei sovi kaikille, mutta monen keho kaipaa keväisin kevennystä ruokavaliosta ja puhdistumista.

Rauhallinen ruokailuhetki ja huolellinen pureskelu, n. 30 kertaa/suupala, edistää ruuansulatusta. Ruuansulatuksen tukemiseksi ayurvedan mukaan marjat ja hedelmät syödään 1/2h ennen tai 2-3h proteiini-/rasvapitoisen ruuan jälkeen. Kylmänä vuodenaikana on hyvä huomioida lämpimän ravinnon merkitys.

Valmista ruoka mieluiten itse (hellalla ja uunissa), vältä mikroa ja käytä mahdollisimman tuoreita ja käsittelemättömiä ruoka-aineita luomuna. On hyvä välttää prosessoituja tuotteita kuten hiilihapolliset ja makeutetut/aromeilla maustetut vedet ja muut juomat, margariinit ja kovetetut kasvirasvat, leikkeleet ja lihajalosteet, nopeasti kypsytetyt juustot, homogenoidut maitotuotteet (maito, rahkat, jugurtit, juustot), pastat, valmisruuat, säilykkeet, snacsit, makeiset, sekä tuotteet, joissa on makeutus-, väri-, emulgointi-, säilöntä- ja lisäaineita), jos olotila tietyn ruoka-aineen/ruoka-aineyhdistelmän syömisen jälkeen ei ole hyvä tai ilmenee fyysisiä tai psyykkisiä oireita. Lukiessasi ruoka-aineiden ja ravintolisien tuotesisällöt tiedät, mitä syöt.

Hikoilu liikkuessa ja saunassa, hengitysharjoitukset ja ulkoilu, riittävästi kuituja (esim. psyllium, chia, kasvikset) ja vettä (n. 1,5-2l) sisältävä prosessoimaton ravinto, juotava savi, viherjauheet, sekä riittävä uni ja lepo auttavat kehoa poistamaan kuona-aineita ihon, keuhkojen, suoliston ja virtsateiden kautta. Suolen täytyy tyhjentyä päivittäin! Esimerkiksi allergiaoireet, yliherkkyydet, ihottumat, hengityksen, hien, virtsan ja ulosteen voimakas haju, ilmavaivat, ummetus, ripuli ja kivut ovat epätasapainon merkkejä, joiden syynä voi olla liian suuri kehon kuormitustila fyysisesti ja/tai psyykkisesti ja liian vähäinen ravintoaineiden saanti tai imeytyminen.

Hyvän yöunen saamiseksi juo, syö, ulkoile ja liiku päivän aikana sopivasti. Tarkista patjan ja petivaatteiden kunto ja puhtaus, sekä huoneen lämpötila ja ilman laatu. Käytä tarvittaessa pimennysverhoja. Vältä sähkölaitteiden ja netin käyttöä ennen nukkumaanmenoa ja sulje nettiyhteydet ja laitteet, sekä siirrä ne toiseen huoneeseen. Sulje sähkömagneettisen säteilyn lähteet myös silloin, kun et tarvitse laitteita ja pidä ne mahdollisimman kaukana kehosta. Lepää ja nuku riittävästi!

Oireet ovat kehon keino ilmoittaa epätasapainosta, jotta osaisi muuttaa elintapoja ja ajatuksia/uskomuksia, sekä puhdistaa ja ravita kehoa. Kuuntele ja kiitä viisasta kehoasi.

Maksan tehtäviin kuuluu muun muassa myrkkyjen puhdistaminen, hormonien käsittely ja sappinesteen tuotanto rasvojen ja proteiinien pilkkomiseksi. Jos maksa on ylikuormittunut eikä voi hyvin, se vaikuttaa ruuansulatukseen, rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan, verenkiertoon, nestekiertoon, hormonitoimintaan, hermostoon ja ihoon. Toksiinit voivat päätyä herkimpään kohtaan kehossa ja oireet voivat olla hyvin erilaiset eri ihmisillä.

Maksanpuhdistuksen voi tehdä Hulda Clarkin ohjeen mukaan 3 kertaa vähenevällä kuulla kahden viikon välein, kun mahdolliset loiset ja parasiitit on ensin häädetty zapperin ja/tai yrttien avulla, suu ja hampaat ovat terveet, sekä munuaisia ja virtsateitä on tuettu. Munuaisten tueksi on hyvä juoda riittävästi huoneenlämpöistä vettä, jossa ei ole mitään lisättyä, kuten hiilihappoja, kivennäisaineita tai makuaineita. Myös sitruuna, karpalo, puolukka ja persilja tukevat munuaisia. Maksaa voi tukea mm. viherjauheilla, yrteillä, parsakaalilla, maa- ja latva-artisokalla, voikukalla (juuri, varsi, lehti, kukka), maarianohdakkeella (uute), kurkumalla ja kurkumiinilla.

 

Muita puhdistuskeinoja ovat muun muassa suolihuuhtelu kahvilla, suolijooga ja Terveysmeedio Anthony Williamin 28 päivän tuoreravintokuuri. 

On erittäin tärkeää, että suoli tyhjenee päivittäin ja käytössä on jokin myrkkyjä sitova aine silloin, kun myrkkyjä on tarkoitus irrottaa ja puhdistaa kehoa niistä! Myös nopea laihtuminen/laihduttaminen voi vapauttaa myrkkyjä rasvakudoksesta verenkiertoon, joten on hyvä mahdollisuuksien mukaan suunnitella puhdistukset/paastot/laihdutuskuurit huolella, tarvittaessa ammattilaisen ohjauksessa, ja ensisijaisesti muuttaa elintapoja ja ruokavaliota terveellisemmäksi, eli kiinnittää huomiota myös kuormitustekijöiden vähentämiseen.

 

Huhti-toukokuun alue kehossa

21.4. alkaen siirrytään kehossa alaspäin ja herkimmillään ovat huulet, suu, nielu, korvat, alaleuan hampaat, kurkku, kaula ja niska 20.5. saakka.

Kaulaan ja niskaan liittyvät lihakset, meridiaanit, elimet ja elementit

Kaulan ja niskan lihakset ovat yhteydessä mahalaukkumeridiaaniin ja mahalaukkuun, jonka aktiivinen aika on 7-9, ja maaelementtiin, johon liittyvät empatia, sympatia, myötätunto, keltainen ja oranssi väri, laulaminen, makea maku, makuaisti, sekä lihakset. Näiden avulla ja nämä huomioimalla voi tasapainottaa tätä elementtiä, sekä elementin meridiaaneja ja elimiä.

 

Kaulan ja niskan keho-mieliyhteys 

Kaula muodostaa väylän äänen -ajatusten ja tunteiden- ilmaisulle, sekä yhdistää mielen ja sydämen/tunteet ja mielen ja fyysisen kehon. Kaulan avulla voi pitää päätä pystyssä, katsoa eteenpäin, kääntää päätä ja ”katsoa asioita eri näkökulmista”. Kaulan kautta ruoka, vesi ja ilma, sekä ihmisten ja maailman vaikutus otetaan sisään. Keho-mielikirjan mukaan kehomielen jakautuminen, kyvyttömyys tehdä päätöksiä, kapeakatseisuus ja muiden ajattelu- ja toimintatapojen vastustaminen voi luoda kaulan ja niskan alueelle jännitystä tai jopa jäykistää kaulan. Tunteiden työstäminen, hieronta, eteeriset öljyt, liikunta/venyttely, sauna ja kuumavesipullo tai lämmin jyväpussi voi rentouttaa kireitä lihaksia.

”Olen sovussa elämän kanssa.”, ”Näen joustavasti ja vaivatta asian kaikki puolet. On olemassa lukemattomia tapoja lähestyä asioita. Olen turvassa.”, ”Minun on kyllin turvallista olla joustava.”, ”On turvallista nähdä asiat toisin.”, ”Vapaudun kaikista rajoituksista ja olen vapaasti se, mikä olen.” ” Avaan sydämeni ja laulan rakkauden iloista.”, ”On sallittua olla äänessä. Ilmaisen itseäni vapaasti ja riemulla. Pidän vaivatta puoleni. Ilmaisen luovuuttani. Haluan muuttua.” Kirjasta Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi, Louise L. Hay.

 

Korvat, korvien heijastealueet ja keho-mieliyhteys

Oletko tullut kuulluksi, sekä kuunnellut muita, omia tarpeitasi, kehoasi ja sisäistä ääntäsi.

Korvien avulla voi kuulla ja kuunnella ääniä, sekä tulkita ja ymmärtää niitä. Ne ovat auki sikiöajalta kuolemaan. Huono kuulo tai kuurous voi olla keino sulkeutua epämiellyttäviltä ääniltä ja sanoilta. Korvat myös pitävät yllä tasapainoa.

Vyöhyketerapiassa käsitellään korvissa sijaitsevia elinten heijastealueita ja tunnevyöhyketerapiassa työstetään lisäksi tunteita ja kokemuksia.

Korvien ollessa herkimmillään huhti-toukokuussa ja ”härkäpäivinä” (kts. kuukalenteri), sekä muutama päivä ennen täydenkuun hetkeä korvien lävistäminen on hyvä jättää tulehdusriskin vuoksi tekemättä ja katsoa parempi ajankohta kuukalenterista.

”Kuulen rakastaen.”, ”Kuuntelen jumalallista ääntä ja iloitsen kaikesta, mitä voin kuulla.” -Louise L. Hay, Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi -kirja

 

Touko-kesäkuun alue kehossa

21.5.-21.6. herkimmillään kehossa ovat hartiat, olkapäät, käsivarret, kädet ja keuhkojen yläosa. Tällöin myös sormien kynnet ovat herkkinä, joten niiden lakkaamista ja leikkaamista on hyvä välttää ja sen sijaan tarpeen mukaan kevyesti viilata viidennen päivän iltana uudesta kuusta, puolikuusta ja täysikuusta, auringon laskettua. Lisäksi käsien alueen ihon rikkomista on perimätiedon mukaan hyvä välttää. On hyvä huomioida miten ja millaisilla aineilla käsiä puhdistaa, ja välttää voimakkaita kemikaaleja ja antimikrobisia aineita, jotka tappavat myös hyviä mikrobeja. Käsille voi tehdä hauteita puuvillahanskoilla, jotka on kasteltu veteen, johon on lisännyt pH-kylpysuolaa, sekä voidella pH-käsivoiteella, mehiläisvahavoiteella, shea-voilla tai laadukkailla kasviöljyillä kuten pH-öljyllä, argan-, jojoba- tai manteliöljyllä. Kuivia käsiä voi lisäksi hoitaa emässuola-öljykuorinnalla ja savi- tai turvenaamiolla.

 

Keho-mieliyhteys, kädet ja kämmenien heijastealueet

Ristitkö käsivarret torjuaksesi vai avaatko ne halataksesi. Raivaatko tilaa kyynärpäilläsi. Miten käsittelet asioita ja tunteitasi. Annatko asioiden valua sormien lävitse.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan käsiin liittyvät lihakset ovat pernaan yhteydessä oleva opponens pollicis kämmenessä ja haimaan yhteydessä oleva triceps käsivarressa. Ne kuuluvat maaelementtiin ja haima-/pernameridiaaniin, jonka aktiivinen aika on 9-11.

Jos sinulla on käsivaivoja, huomioitko tarpeesi, miten toimit ja mitä teet, nautitko tekemisestä vai teetkö vain velvollisuudesta ja hyödyllisiä asioita, kuinka paljon annat ja vastaanotat, miltä antaminen ja vastaanottaminen tuntuu, kaipaatko koskettamista tai kosketetuksi tulemista, miten ilmaiset itseäsi, oletko avoin vai sulkeutunut, pelkäätkö päästää irti vai etkö uskalla tarttua tilaisuuteen, onko sinulla tarpeeksi tilaa, keskitytkö liikaa pikkuasioihin tai kurottaudutko liian kauas, pyritkö täydellisyyteen.

Käsissä sijaitsee jalkapohjien, silmien ja korvien tavoin elinten heijastealueet ja vyöhyketerapian tai iridologian avulla voi saada selkeyttä kehon viesteihin.

”Käsittelen kaikkia ajatuksia vaivatta ja hellästi. Rentoudun, sillä tiedän, että elämän viisaus pitää huolta kaikesta.” Louise L. Hay, Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi -kirja

 

Huomautus

Huomaathan, että tekstissä esitetyt asiat eivät ole tarkoitettu käytettäväksi diagnoosina tai parannuskeinona, eivätkä ne korvaa lääkärin tai muun sairaanhoitojärjestelmän ammattilaisen antamia hoitoja ja ohjeita. Keskustele aina hoitohenkilökunnan kanssa lääkityksen muutoksista tai hoitoosi liittyvistä asioista, kuten esimerkiksi hoitojen lopettamisesta. Jokainen tekee mahdollisia muutoksia elämäntapoihin omasta tahdosta ja omalla vastuulla.

Heräävän luonnon kauneutta & kehon kukoistusta!

Rakkaudella

Psykokinesiologi Tiia Karhi

 

Tiia on länsimaista lääketiedettä opiskellut, kiinalaiseen lääketieteeseen, ravitsemukseen, rautaan ja geeneihin perehtynyt, musiikkiin ja ääneen erikoistunut psykokinesiologi ja laulaja. Hän on pitänyt vastaanottoa Turun perhelääkäreillä, sekä ollut mukana Suomen musiikkilääketieteen yhdistyksen Turun moniammattillisella musapolilla, jossa arvioidaan muusikoiden pitkittyneitä vaivoja. Terapiatyön lisäksi hän on työskennellyt Tuusulassa lasten parissa musiikkiliikuntakerhon ohjaajana, muskariohjaajana ja kuoronjohtajana, sekä Turun kaupungilla musiikkityöntekijänä senioreiden parissa johtaen kuoroa ja opettaen pianon soittoa. Tiia ottaa vastaan sovitusti Aito kauppa Kemissä, Artemis City Spassa Hämeenlinnassa ja SelexLabilla Helsingissä. Lisätietoa Tiian tarjoamista palveluista, iridologiasta ja kinesiologiasta löydät sivulta http://www.facebook.com/hyvinvointikonsultaatiot

Lähteet: Touch for health- ja iridologiakoulutusmateriaali; Kehosi paljastaa mielesi, Deb Shapiro, Basam Books, Tallinna Raamatutrukikoda 2012, 5. painos; Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi, Louise L. Hay, Era Nova Publishing, Gummerus kirjapaino oy, Jyväskylä 1991

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8c3fa04ff59e51a66d44c67749b5207dTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT