Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: http://www.rakkaudentahti.fi.

Rekisterien pitäjä:

Rakkaudentähti Ry

Rekisterin ja tietosuojan vastaava henkilö:

Anu Heinineva

Rekisteröidyt:

Rakkaudentähti.fi sivuston käyttäjät, asiakkaat, yhdistyksen jäsenet ja postituslistojen jäsenet. Näiden ryhmien tietoja keräämme alla olevien selvityksien mukaisesti.

Rekisterin pitämisen perusteet:

Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella
ja/tai henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella (esim. messuilla on kerätty
potentiaalilista ja lomakkeella on kysytty asiakkailta lupa markkinointiin).

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Verkkokauppa

Verkkokauppa tallentaa tilaajatiedot, osoitteet, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot sekä tilaukset Woo-commersen tietokantaan. Lisäksi tilaukset lähetetään Rakkaudentähden nakija.kanava@gmail.com sähköpostiin. Tilaustietoja ei tallennta muualle.

Postituslista

Voit halutessasi jättää postituslistalle sähköpostiosoitteesi. Lisäksi voit tallettaa postituslistalle nimesi ja osoitteesi, mikä on vapaaehtoista. Postituslistaa ylläpidämme Mailer Lite verkkopalvelun alla. Nämä tiedot säilytetään tietokannassa toistaiseksi. Shäköpostiosoite ja tietosi säilyy listallamme myös kirjauduttasi ulos postituslistalta, koska tällä tavalla estämme osoitteesi uudelleenkirjaamisen listalta poistumisen jälkeen. Voit milloin tahansa poistaa kaikki tietosi postituslistaltamme ottamalla yhteyttä Rakkaudentähden ylläpitoon. MailerLitellä on olemassa turvasertifikaatit (ISO 27001) (ISO 20000) joiden ansiosta asiakastiedot ovat turvassa palvelun takana.

Yhdistyksen jäsenrekisteri

Ylläpidämme ja päivitämme Suomen lain vaatimaa yhdistyksen jäsenrekisteriä Rakkaudentähden konttorissa. Jäsenrekisteriä ei julkaista tai säilytetä netissä.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Rekisteröidyn oikeudet:

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskeva/koskevat pyynnöt tulee tehdä
seuraavaan osoitteeseen enkelikristallit@rakkaudentahti.net

5.1. Tarkastusoikeus
Rekisteröity voi tarkistaa tallentamanne henkilötiedot.
5.2. Oikeus tietojen oikaisemiseen
Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan virheelliset tai puutteelliset tiedot, jotka koskevat
rekisteröityä.
5.3. Vastustamisoikeus
Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojensa käsittelyä, mikäli hän kokee, että henkilötietoja on
käsitelty lainvastaisesti.
5.4. Suoramarkkinointikielto
Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.
5.5. Poisto-oikeus
Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos kyseisten tietojen käsittely ei ole
tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme
perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.
On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta
pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa
(luku 2, 10 §) määritellyn ajan (6 tai 10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää
aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.
5.6. Suostumuksen peruuttaminen
Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen eikä
esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.
5.7. Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle
Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa,
kunnes asia saadaan ratkaistua.
5.8. Valitusoikeus
Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos hän kokee, että rikomme
henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

Kenelle jaamme tietosi

Tietojasi ei luovuteta kolmannelle osapuolelle tai suoramarkkinointiin. Ne ovat näkyvissä vain Rakkaudentähti Ry:n työsuhteessa olevien nettivastaavien henkilöiden saatavilla. Kaikki tiedot tallennetaan salasanan taakse.

Maksutietoja käsitellään PayPal sekä Chekout.fi palvelussa.

MailerLite postituslistalla on oikeus tarkastella uutiskirjeiden lähettämistä varten ylläpitämiämme sähköpostilistoja. Tällä pyritään välttämään roskapostin lähettäminen. MailerLite ei kopio tai luovuta tietoja listoiltamme.

Sähköpostiosoitteiden keräämisestä vastaa Sumo Me.

Tilausvahvistukset menevät Rakkaudentähden Gmail-osoitteeseen.

Verkkokauppa ja sen tilaushistoria toimii WooCommerse -sovelluksen alla.

Mahdolliset verkkokauppamme kautta yritystoimintaa harjoittavat yritykset saavat kauttamme tilaajatietosi verkkokaupasta.

Sopimusyrityksemme ja palveluntarjoajamme ovat sitoutuneet noudattamaan tietosuojalain mukaisia asetuksia.

Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä.

 

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Verkkokaupan tilaushistoria säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tarkastella mahdollisia aiempia tilauksia ja lähettää mm. ladattavia tuotteita uudelleen pyynnöstäsi. Voit kuitenkin milloin tahansa pyytää meitä nollaamaan tilaushistoriasi ja asiakastiedot tietokannastamme.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Verkkokaupan osalta voit pyytää milloin tahansa poistamaan kaikki tilaaja- ja tilaustietosi verkkokaupastamme sekä Rakkaudentähden verkkokaupan sähköpostista.

Kuka käsittelee henkilötietojasi

Rekisterinpitäjä ja tämän palkalliset viralliset työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja
käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Maksupalveluntarjoajat saavat tietosi käytettyäsi palveluntarjoajaa. Maksutietoja käsitellään PayPal sekä Chekout.fi palvelussa.

MailerLite postituslistalla on oikeus tarkastella sähköpostilistaa. Tällä pyritään välttämään roskapostin lähettäminen. MailerLite ei kopio tai luovuta tietoja listoiltamme.

Tilausvahvistukset menevät Gmail-osoitteeseemme.

Käytämme ainoataan palveluntarjoajia, joilla on tietosuojalain mukaiset asiat kunnossa.

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Rakkaudentähden yhteystiedot:

Rakkaudentähti Ry

Kalatasamantie 8

95220 Simoniemi

enkelikristallit@rakkaudentahti.net

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Kaikki henkilötiedot on tallennettu salasanoilla suojattujen https- sivustojen taakse. Lisäksi käytämme ajanmukaisia sivuston salaustekniikoita palveluntarjoajiltamme. Arvoimme sivuston salauksen tarvittaessa asiantuntijan toimesta. Emme luovuta henkilötietoja suoramarkkinointiin tai kolmannelle osapuolelle. Mikäli itse pyydät nähdä omia henkilötietojasi, Sinun tulee lähettää kysymys sähköpostiosoitteesta, joka on rekisteröity järjestelmäämme sekä liissää siihen oma nimesi. Lisäksi tarkistamme henkilöllisyytesi kysymällä kolme kysymystä koskien salasanojen takana olevia tietojasi. Rakkaudentähdessä tietoihin on pääsy vain palkkasuhteessa olevilla henkilöillä. Palkkasuhteen päättyessä salasanat lopetetaan.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Ilmoitus tehdään rekisterinpitäjälle ilman aiheetonta viivytystä tietoturvaloukkauksen ilmitulosta. Ilmoitus tehdään rekisteröidylle, jos tietoturvaloukkauksesta aiheutuu todennäköisesti korkea riski tämän oikeuksille ja vapauksille. Ilmoitus tehdään tietoturvaviranomaiselle 72h kuluessa ilmitulosta, mikäli tietoturvaloukkauksesta todennäköisesti aiheutuu luonnollisen henkilön oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvaa riskiä.

Tietomurron tapahtuessa otamme yhteyden heti ATK -alan asiantuntijaamme. Sivustomme on LOUHI-webbihotellissa, otamme heti yhteyttä vikapalveluun korjataksemme tilanteen ja teemme tarvittavat sulkutoimet. Lisäksi otamme yhteyttä sivuston suunnitelusta ja ylläpidosta vastaavaan yritykseen heti ongelman havaittuamme. Tarvittaessa voimme tyhjentää/lukita asiakastietokannat ja tilaushistorian estääksemme asiakastietojen vuotamista ulos. Sivustolla on käytössö sovellus, jonka avulla voidaan poistaa helposti kaikki henkilötiedot tietokannoistamme.

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Emme ota vastaan henkilötietoa kolmansilta osapuolilta. Tällä sivustolla kerätään SUMO-palvelun kautta sähköpostiosoitteita listalle.

Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

Share →