Maailmassa on kautta aikojen puhuttu Ylösnousseista Mestareista ja Pyhimyksistä, joihin ihmiset turvaavat ja joiden ajatellaan olevan suuria opettajiamme. Meditaatioissa ja teosofiassa sekä esoteerisessä filosofiassa tutkimme myös näitä asioita. Saan paljon kysymyksiä ylösnousseista mestareista ja Pyhimyksistä ja monelle ihmiselle näillä on paljon merkitystä. Siksi katsoin parhaaksi avata aivan uuden oman sivun aiheelle. Tänne kerään hiljalleen tietoa eri uskontojen henkiolennoista ja voitkin käydä katsomassa, löytyisikö täältä omasi.

Myös Rakkaudentähden kursseilla tutustumme muinaisiin kulttuureihin ja menneisiin elämiin!

Ylösnousseet mestarit ovat tarunomaisia hahmoja, joita löytyy monesta eri uskonnosta. Alice Bailey kirjoittaa kirjoissaan vihkimyspolusta, henkisen kehityksen polusta, jota vartioivat ja opettavat ylösnousseet mestarit omien eri tasoisten oppilaitten kanssa. Ylösnousseet mestarit ottavat kiinteästi osaa maa-planeetan hierarkiseen henkiseen järjestelmään. Ylösnousseet mestarit työskentelevät sisäisillä tasoilla ja tulevat inkarnaatoihin maan päälle aina silloin, kun siitä on koko maailman ja ihmiskunnan kehitykselle hyötyä.

Mestareiden toimipaikat sijaitsevat korkeilla mentaalisilla ja buddhisilla tasoilla. Ylösnousseet mestarit ovat henkiolentoja, joilla ei ole enää kytköksiä ihmisen alempaan maailmaan, ylösnousseet mestarit ovat vapaita karmasta ja opettavat aina omia oppilaitaan keskittyneesti. Voi olla hyvä idea ottaa selvää, keitä ylösnousseita mestareita lähellä Sinun oma henkinen identiteettisi on. Voisi myös sanoa, että varmaankin jokaisen henkisen kehityksen päätarkoitus tai pääpiste on lopulta oppia itse ylösnousseeksi mestariksi ja palvella koko maailman hyväksi buddhisilla tasoilla.

Ylösnousemus voi tapahtua sekä kuoleman että elävän elämän kautta. Neljännen vihkimyksen jälkeen sanotaan, että on enää vähän opittavaa maailman alimmilla tasoilla. Ylösnousemus tarkoittaa muun muassa maallisen polun loppumista, karmasta vapautumista ja todelliseksi maailmojen palvelijaksi tulemista. Ylösnoussut mestari ei ole enää egonsa vanki ja hänellä on vapaa pääsy Valon maailmoihin palvelemaan. Ylösnoussut mestari tekee suurta ja laajaa työtä, mikäli hän on inkarnoitunut maan päälle. Uskomuksen mukaan ylösnoussut mestari olisi kaikesta mielen draamasta ja ihmisen elämän vaikeuksista vapaa. Ylösnoussut mestari on kokenut valaistumisen ja hän on uhrannut koko sielunsa, olemuksensa ja sydämensä maailman palvelemiselle.

Kristus
Kristus on yllättävän vaikea määritellä, koska sama sana tarkoittaa niin montaa. Se voi tarkoittaa mestaria, tietoisuutta, yhden ison ryhmän yhteistä sydänkeskusta jne. Mestari Kristus toimii hallintojärjestelmässä ylemmillä henkisillä tasoilla ja myös täällä maan päällä, erityisen voimakkaasti tänä meidän aikanamme Mestari Jeesuksen kautta. Jeesus Kristus tai Sananda, jona hänet tunnetaan sisätasoilla, edustaa myös kuudetta sädettä, jonka väri on indigonsininen.

Kristus on peräisin kreikan sanasta Χριστος ja käännös heprean sanasta Messias, voideltu eli siunattu. Jeesus ja Kristus eivät ole kuitenkaan aivan sama asia. Kristus ei siis ollut hänen nimensä, vaan syystä tai toisesta hänelle suotu kunnianimitys, joka tuli hänen osakseen kasteessa. (Lue tätä koskeva artikkeli) Urantia-kirjan mukaan Kristus inkarnoitui Jeesuksena suorittaakseen sellaisen työn, mikä ei olisi ollut kenellekään muulle henkiselle olennolle mahdollista.

Kristus laajempana käsitteenä

Kristus sanan voisi sanoa myös tarkoittavan suuremman olennon sydänkeskusta, joka kätkee sisäänsä monta pienempää toimivaa olentoa. Nimi ”Kristus” on universaali eikä siis ole sidoksissa kristinuskoon. Tämän universumimme ehdottomana ylimpänä Hallitsijana toimii Kristus (Universal Christ). Kristus on myös tietoisuus, joka on meissä kaikissa. Kristuksia kuvataan esoteerisessa opissa monia kuten esimerkiksi. Kosminen Kristus, Aurinko Kristus, Planetaarinen Kristus.

Laajemman Kristuksen Valon Säde on Kahdestoista Säde, Kristus-tietoisuuden kultaisen valkoinen pyyteettömän rakkauden säde. Se on korkein Säde ja kaikkien Säteiden yhdistelmä.

Mestari Lady Nada

Ylösnoussut mestari Lady Nada on Sanandan kaksoisliekki edustaen 6. sädettä. Hänen nimensä merkitsee ”Nothing” eli suomeksi Ei mitään. Lady Nada auttaa sisäistämään opitut parantamis tekniikat muinaisten sivilisaatioiden ajoilta. Hänen läsnä olonsa voit aistia ruusun tuoksuna.

Mestari Lady Portia

Hän on oikeuden, oikeudenmukaisuuden ja mahdollisuuden (opportunity) jumalatar. Hän edustaa pyhää oikeudenmukaisuutta Maa planeetalla. Hän on karmisen neuvoston jäseniä ja edustaa seitsemättä sädettä. Häneen liitetään Maltan Ristin symboli.

Mestari Kwan Yin

Quan Yin, idän Äiti Maria, tunnetaan monilla nimillä. Hän on korkeamman pyyteettömän rakkauden säteen Mestari joka auttaa Uuden Ajan naisia löytämään sisäisen voimansa ja tuomaan feminiinisen viisauden tasapainon. Hän on Armon ja myötätunnun Mestari. Hänen rakkautensa ihmiskuntaan oli niin suuri että hän pysyi maan päällä ja auttaa yhä kaikkia pyyteettömään rakkauteen. Lao Tsu on hänen kaksoisliekkinsä. Hän opettaa meitä pitämään hyvää huolta niin kehosta, ajatuksista kuin sielustakin.

Mestari Lao Tsu

Lao Tsu on yksi tärkeimmistä ihmisistä historiassamme. Elämänsä aikana hän inspiroi monia, kuten suurta filosofia Confuciusta, mutta kuolemansa jälkeen hänen vaikutuksensa on ollut jopa vielä suurempi. Hänen julkinen opetustaan löytyy mm. kirjasta The Tao Tai Ching.

Mestari Kuthumi

Myös KH ja Koot Hoomi. Hänen väitetään ajoittain ilmaantuvan fyysisessä kehossa syrjäiseen ja eristettyyn kylään nimeltä Shigatse, joka sijaitsee piilotettuna Himalajan vuoristossa.

Häntä ohjaa rakkaus-viisauden Säde ja hän on syvästi sitoutunut esoteeristen oppien uusimiseen ja julkiseksi saattamiseen. Eräs hänen tehtävistään on muuntaa uskonnollista ajattelua niin että pyyteetön rakkaus voi ilmentyä. Elämän oppikoulun mestarina hän opastaa universaalin tietoisuuden opettajia. Hän eli Pythagoraan elämän, opasti numerologiaan, geometriaan, matematiikkaan ja musiikkiin. Hän on Suuren Valkoisen Veljeskunnan perustaja. Hänen inkarnaatioitaan oli mm. St.Francis of Assisi ja opasti rakkauteen kaikkia eläviä kohtaan.. Hän työskentelee Maailmanopettaja Sanandan kanssa.

Mestari St Germain

Violetin säteen mestari joka toi ihmisten keskuuteen violetin säteen puhdistavan energian. St. Germain opastaa puhdistautumiseen pyhyydessä.

Kreivi Saint-Germain oli hovihenkilö, keksijä, seikkailija, harrastelijatiedemies, viulisti ja yleisesti mysteerinen henkilö. Alkemiaakin harrastaneen kreivi Saint-Germainin oikeaa nimeä, vanhempia tai syntymäpaikkaa ei varmasti tiedetä. Saint-Germainin kuoleman jälkeen useat mystiset organisaatiot ottivat hänet tunnushahmokseen (kuten galaktinen federaatio).
Ks. seuraava mestari!

Mestari Rakoczi (R)

Mestari R, jota lempeästi ja kunnioituksella usein kutsutaan ”Kreiviksi”, on Sivilisaation Herra ja useiden ryhmien johdossa. Näiden ryhmien kautta Hän vaikuttaa laajasti maailman asioihin. Muissa inkarnaatioissa Hän tuli tunnetuksi Comte St Germainina. Mestari R toimii seitsemännen säteen alaisena.

Mestari Lanto

Eli 400 vuotta ennen Kristusta ja hänen sanotaan saavuttaneen enemmän kuin kukaan maan päällä. Hän kehitti itsessään pyyteettömän rakkauden niin voimakkaaksi että kultainen valo loisti hänen sydämestään. Hän on Rakkaus-Viisaus säteen Chohan. Hänen syvällinen rakkautensa suo ymmärryksen elämän hiljaisesta liikkeestä, ja luo sinulle rauhan ja harmonian olotilan. Hän on hyvin lempeä ja harmoninen Mestari. Hän opettaa pyhän hengen lahjojen vastaanottamista viisauden ja tietoisuuden valomaailmoista.
Hän on ollut inkarnoituneena paljon Kiinaan.

Mestari El Morya

Hän on virkaiältään vanhin oppilas ja tuleva seuraaja Rotujen Herralle. Ensimmäisen Säteen Tahdon ja Voiman alla työskentely antaa Hänelle voimallisen ulkomuodon. Hänet tunnetaan myös sinisen säteen mestarina. Hän toimii läheisesti Kuthumin kanssa ja nämä kaksi ystävystä tekevät yhteistyötä monin tavoin, sillä Heidän työtään ihmiskunnan parissa ei voi selkeästi erottaa ja tietty päällekkäisyys on väistämätöntä.

Hän työskentelee läheisesti myös ArkkiEnkeli Mikaelin kanssa. Hän kantoi Atlantiksen tietoisuutta ja auttoi säilyttämään sen. Hänen sanotaan kehittäneen Islamin uskon ja sen taiteen. Hän sisäisti veden parantavan vaikutuksen ja kehitti kasteen. Hän auttaa tällä hetkellä maata sen suurissa muutoksissa ja kuuluu Suureen Valkoiseen Veljeskuntaan. Hänen sanotaan tulevan Merkuriukselta. Hän on läheisesti tekemisissä Shamballan kanssa, mistä Jumalan tarkoitus projisoidaan Tahdon ja Voiman energioiden avulla.

Hänen uskotaan inkarnoituneen maahan mm:
Camelotin King Arthur
Abraham
Melchoir (yksi kolmesta viisaasta tietäjästä)
Thomas Becket ( Canterbury Arkkipiispa)
Thomas MoreAkbar

Mestari Serapis bey

Hän inkarnoitui Venukselta ja auttoi Serafeja enkelievoluutiossa. Hän työskentelee Ametisti säteen ja violetin säteen kanssa Vesimiehen ajalla ja hänen sanottiin olevan mestari joka auttoi Enkeleiden kanssa rakentamaan Luxorin pyramidit, joihin hänen opetuksensa salaisuudet on sanottu piilotetun. Hänet tunnetaan muinaisesta egyptistä henkilönä nimeltään Ptah. Hänen tehtävänsä on tuoda korkeampaa tietoisuutta lääketieteeseen käyttäen säteitä ja äänteitä. Harmonian ja Puhtauden säteen mestari kannustaa luoviin ideoihin, taiteellisuuteen ja virittymään luonnon kanssa. Hän oli Atlantiksen ajan Ylipappi joka ylläpiti Valkoisen Liekin Energiaa.

Mestari Lady Maria

Hänet tunnetaan Äiti Mariana Kristinuskossa. Hän on universaalin Äidin, feminiinisyyden ja Yin energian symboli. Hän edustaa myötätuntoa, rakkaudellisuutta, intuitiivisuutta ja lohtua. Häntä voi kutsua apuun healing-työhön, opettamiseen, ohjaukseen ja lohduttamaan. Marian värin sanotaan olevan vaalean violletti, mutta monille hän ilmestyy myös vaaleanpunaisena ja liittyy ruusukvartsiin.

Mestari Sanat Kumara, maailmojen herra

Universumin Ylin tarkkailija. Planetaarinen Logos, korkein Avataaroista. Hän vastaa ylösnousemusprosessista planeetalla ja päättää ylösnousemuksen seremonioista. Hänen sanotaan olevan tuleva maailman hallitsija. Hänen kotiplaneettansa on Venus. Hänellä ei ole ollut fyysistä inkarnaatiota Maassa mutta hän vastaa evoluutiosta, kivistä mineraaleista, kasveista, eläimistä ja ihmisistä. Hänen kaksoisliekkinsä on Lady Venus. Vywamus on hänen korkein minänsä.

Vanhan esoteerisen, mystisen ja gnostisen tradition mukaan hän toi mukanaan 144000 sielua Venuksesta Maa Planeetan mustimmalla ajalla ja ylläpitää Jumalan valoa. Näissä 144000 sielussa sanotaan olevan Jeesus, Gautama Buddha ja Maitreya Buddha.

Häneen uskotaan monissa uskonnoissa kuten Skanda/Kartikkeyana Hindulaisuudessa, Brahma-Sanam Kumarana Buddhismissa, Päivien muinaisena Juutalaiskristillisyydessä ja Ahura Mazdana Zoroastrianismissa. Jotkut ovat myös ehdottaneet, että Sanat Kumara olisi Al Khdir (viherä mies) Sufilaisuudessa.

Englanninkielisiä nimityksiä Sanat Kumaralle

The Seed
The Great Sacrifice
The One Initiator
The Voluntary Exile
The Silent Watcher
Maha-Guru
The One Kumara
The Lord of Flame
The Ancient One
The Mighty Lord of Fire
The Point of Blue within the hidden diamond
The Root-Base (relating to the Earth as the base center)
The Son of Will and Yoga (the first ray Monad–the first ray Rishi)
The One Set Apart (as all initiates are set apart)
The Tree (the chain of Hierarchy)
The Ever-Living-Human-Banyan
The First Hierophant
He who changes form, yet remains ever the same
Lord of the Sacred Isle (or Shambhalla)
The First of the First
The One and the Supreme
The Youth of Eternal Summers
The Youth of Endless Summers
The Youth of Timeless Aeons
The Light of Life Itself
The Wondrous One
The Lord of Venusian Love
The Great Kumara within the Flaming Sword
The Peace of All the Earth
Fountainhead of the Will of the Planetary Logos
Lokapati and Locan’tha, the Lord of the World
Vishnu Krishna
Padmapani Chenresi (the lotus-bearer) or Avalokitesvara
Chenresi Vanchug, the powerful and all-seeing
Protector of Tibet
Savior of Humanity
Chantong, he of the 1,000 eyes
Jigten-gonpo, Protector and Savior against evil
Hermes, the Interpreter
Lue Sanat Kumarasta

Mestari Lady Venus
Lady Venuksen sanotaan olevan Sanat Kumaran kaksoisliekki.

Muita ylösnousseita mestareita:
Ainakin näistä ylösnousseista mestareista on tulossa tietoa Rakkaudentähteen.
Afra, Ananda Mayi, Babaji, Buddha, Zoraster, Yukteswar, Hilarion, Hathor, Ganesha, Krishna, Maha Chohan, Melchizedek, Merlin, Metatron ja St Teresa.

Share →

4 Responses to Anu: Ylösnousseet mestarit

 1. Sanna sanoo:

  Miksi ei Ammasta ole tulossa mitään, hän on kuitenkin elossa oleva Jumalallinen inkarnaatio

  • Anu Heinineva sanoo:

   Rakkaudentähti ei ole Amman jutuissa mukana, eli itse en ole esimerkiksi koskaan käynyt häntä tapaamassa jne. Ammalaisilla on omat nettisivut ja hänestä on kaikilla paljon tietoa ja koska en ole hänen jutuissa itse mukana, en koe luontevaksi lähteä kanavoimaan hänen kanavastaan. Amma käsittääkseni itsekin aika lailla on tarkka jopa omista oppilaistaan, kuka saa hänen sanomaa leivittää eteenpäin.

 2. Sanna Lokkila sanoo:

  Eivät he ole tarua vaan totta.

 3. martta kamala kuusela sanoo:

  Kiitos,Arvokasta Tietoa, olen tutustunut moniin Mestareihin kirjojen välityksellä iloitsen kuinka nyt
  on suurella määrällä ihmisten löytää tietoa helposti.
  VIHDOINKIN omille oivalluksille saa tukea asioihin joita itsekään eiole osannut sanoittaa.

  Rakkaudessa Kamala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

b29794c8eab5e5c917d17a2fca2f542bHHH