Tänä kesänä Heinäkuussa ollaan Hailuodossa 8.7-11.7 

 

Aihe: Sielujen ykseys, Pyhä Feminiinisyys ja Lääkinnälliset kasvit.

Toteutus: la-su rummuttelua, nuotiotulia, uimista, luontoretkiä, yhteistä kokkailua, kokemusten jakamista, kasveihin tutustumista, shamanismia, parantajuutta, meediojuttuja, näkijyyttä. Sunnuntaina, kun täysi kuu ja keskiyön aurinko nousevat taivaalle, juhlitaan Anun ja Jorman häitä epäperinteisellä tavalla nuotiotulien merkeissä. Annetaan PALJON aikaa asioille nousta pintaan ja työstetään asioita yhdessä. Jokainen saa ottaa oman rummun ja omat soittimet mukaan. Ma-Ti meitä kouluttaa huippuasiantuntija Vera Froes lääkinnällisistä kasveista.

Järjestelymaksu + osallistumismaksu koko ajalle 45 euroa. Mukaan voi tulla myös pelkästään ma-ti välille, jolloin järjestelymaksu on 30 eur.  (Lisäksi Vera perii omasta osuudesta noin 100-200 eur) Jäljempänä tietoa majoituksesta jne.

 

OHJELMA:

– Kokoontuminen lauantaina ja vapaamuotoista ohjelmaa esim. Grillikodassa tai saunomisen merkeissä. Kävellään luonnossa ja tutustutaan Hailuodon mystiseen parantajien historiaan

– Sunnuntaina täyden kuun päivänä yhteistä ajanviettoa päivällä. Sään salliessa voidaan uida ja ottaa aurinkoa, tutustutaan saaren kasveihin tekemällä luontoretki, laitellaan terveellistä ruokaa…

– Illalla täyden kuun kiivetessä keskiyön auringon seuraksi taivaalle, järjestetään tunnelmallinen nuotiopiiri ja juhlitaan Anun ja Jorman häitä sekä sielujen ykseyttä ja Äiti-maan runsautta rummutellen, tanssien ja vaikka lauluja laulellen.  (Huom! EI pidetä perinteisiä häitä, tuo lahjaksi itsesi ja valosi paikalle…)

– ma-ti 10-11.7 Pyhä feminiinisyys ja Lääkinnälliset kasvit!  Meitä tulee kouluttamaan kasviasiantuntija ja hisrotioitsija Vera Froes Fernandes Brasiliasta. Koulutus pidetään Hailuodon Marjaniemessä Luotsihotellin luentotilassa, jonne mahtuu maksimissaan 80 ihmistä paikalle. Koulutus tulkataan Suomeksi.

 

VERA FRóES:

Meitä tulee opettamaan Lääkinnällisten kasvien huippuasiantuntija Vera Fróes Fernandes. Vera on Brasiliassa maan laajuisesti arvostettu ja tunnettu tutkija, historioitsija, fytoterapian- ja kasviparantamisen asiantuntija sekä luonnonsuojelija. Hän asui intiaanien ja kuminkerääjien joukossa Amazonin sademetsässä kaksitoista vuotta, jossa hän tutki kasvien lääkinnällistä- ja maagista rituaalikäyttöä.  Vera on opiskellut mm. Farmakognosiaa, Pharmacotekniikkaa, Ethnobiologiaa ja Ethnobotaniikkaa. Hänellä on laaja parantamisen ja shamanistisen maailman osaaminen sekä juuret syvälle Amazonin sademetsään aitojen vanhojen traditioiden jäljille. Nykyisin hän asuu Teresopoliksessa, Rio de Janeirossa, jossa hän opettaa integroidusti Fytoterapiaa huomioiden kemialliset ja alkemistiset kasvikunnan näkökohdat.

Koulutuksen sisältöä voi käyttää luovasti myös Suomalaisten kasvien kohdalla eli se antaa valtavan sysäyksen syvemmälle lääkinnällisten kasvien maailmaan. Kurssista voi olla suoraan hyötyä kaikille, kenellä on itsellä tai perheessä kroonisia sairauksia, mutta myös niille, ketkä ovat kiinnostuneet ravinnon merkityksestä henkisen hyvinvoinnin yhteydessä. Brasiliassa kurssilla on käyty läpi 40 lääkinnällistä kasvia, niiden keruu- valmistus- ja käyttömenetelmät. Suomessa kurssin sisältö toteutuu meidän oloja mukaellen.

Olen mm. itse suunnitellut, että tutkin kasvien suomalaiset nimet jo etukäteen ja miten niitä saa täällä meillä. Veralla on äärettömästi syvää tietoa ja sydämen viisautta jaettavana meille, kun vaan osataan olla korvat höröllään ja sielu herkkänä kuulemassa!

Vera on lisäksi tutustunut mm. erinlaisten intaaniheimojen elämään ja hänellä on laaja kokemus perinteisistä parantamismenetelmistä. Tämä koulutus on varmasti monelle pääsylippu entisten elämien parantaviin energioihin, joten luvassa on syvästi sydäntä aukaiseva viikonloppu. Rakkaudentähti on mukana viikonlopun toteutuksessa tukemassa mm. muistoja, joita saattaa avautua menneistä elämistä. Vera itse on ollut tosi innoissaan päästessään tutustumaan suomalaisiin maagisiin ihmisiin, kuten hän on itse asian ilmaissut. Meillä on tietysti sydämen toive, että tästä syntyisi laajempikin yhteistyö amazonin ja suomalaisten parantajien välille!

 

 

HAILUODOSTA:

Hailuoto on kappale kauneinta Suomea. Pääset luonnon ja meren läheisyyteen sekä nauttimaan hiekkarannasta. Luotolaisten historiassa on paljon maagista menneisyyttä tietäjien, parantajien, haltijoiden ja veren seisauttajien merkeissä. Tutustumme Hailuodon historiaan ja luonnonhenkiin viikonlopun aikana intuitiivisesti sekä historiatietoa tutkimalla… Hailuoto on mitä paras paikka herättää omaa menneiden elämien parantajuutta sekä ikiaikaista yhteyksiä mm. Etelä-Amerikan parantamiskulttuuriin.

 

SAAPUMINEN:

Kulkuyhteyksiä selvitellään parhaillaan. Pyrimme järjestämään mahdollisimman saumattoman saapumisen ja lähdön. Olemme  neuvottelemassa mm. ylimääräisestä linjasta Oulun keskustasta Hailuotoon lauantaille ja sunnuntaille.

Oululaiset pääsevät Hailuotoon päiväluontoisesti ma-pe klo 9.20 lähtevällä bussilla tai viikonloppuisin klo 7.55 lähtevällä bussilla. Vastaavasti kotimatkalle pääsee ma-pe 18.20 ja sunnuntaina 19.20 eli päivän osallistuminenkin onnistuu… Jos haluaa jäädä sunnuntaina iltanuotiolle, niin kannattaa jäädä sitten yöksi.

Kauempaa saapuville matkustusinfoa: Onni Bussilla (liput meno-paluu noin 25-35 eur), Junalla (säästöliput meno-paluu noin 60-80 eur) tai tavallisella Bussilla ensin Oulun keskustaan. (Kimppakyytejäkin voi kysellä.) Oulusta pääsee järjestetyllä edullisella kuljetuksella eteenpäin. Kati Om Noomi​ selvittää aikatauluja ja näistä tietoa myöhempänä.

Lentokenttä on heinäkuun Oulussa suljettu. Kuka haluaa ehdottomasti tulla lentokoneella, voi ottaa lennon Kemiin ja sieltä sitten 1,5 tunnin matka Junalla Ouluun.

 

MAJOITUS:

Majoitus Majakkapihasta hintaan 25 eur/hlö/yö. Paikalle voi tulla halutessaan jo perjantaina tai jäädä vielä tiistai-keskiviikko yöksi. (HUOM! porukkakuljetukset tapahtuvat vain lauantaina ja tiistaina) Hotellimajoitusta Luotsihotellista hintaan 99 eur/2hh/yö. Hotelleista on kaunis merinäköala.

Telttamajoitustakin kysellään ja omalla matkailuautolla voi tulla paikan päälle. Leirintäalueella matkailuauton/vaunun paikka 20eur ilman sähköä ja  25eur sähkön kanssa/vrk. (yritämme kysyä tästä vielä tarjousta leirintäalueelta varsinkin, jos on monta tulossa asuntoautolla)

 

MUUTA:

Mahdollisissa peruutustilanteissa järjestelymaksua ei palauteta, mutta 45 euron maksusta hyvitämme 60 eur lahjakortin Rakkaudentähden verkkokauppaan tai 30 euron maksusta 40 euron lahjakortin. Järjestäjä Rakkaudentähti Ry.

Ilmottautumislinkit avautuu myöhemmin tällä viikolla!

Share →

2 Responses to Anu: Sielujen ykseys, Pyhä Feminiinisyys ja Lääkinnälliset kasvit

  1. anne-mari siren sanoo:

    Onko turunseudulta lähtiöitä. Olisi mukavaa matkustaa yhdessä tapahtumaan. T.anne-Mari kaarinasta

  2. Anu Markoff sanoo:

    Tähän voi jättää kommentteja esimerkiksi jos kaipaat vaikka kimppakyytiä ja mistä asti olet matkustamassa jne?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

d7c135cc244b4b78ae55f1169897a017ssssss