Portinvartija on meitä palveleva henkinen aspekti, jonka tarkoituksena on varmistaa, ettei kehityksemme tapahdu liian nopeasti. Se varmistaa esimerkiksi ettemme syöksy henkisissä kyvyissä nopeasti eteenpäin ennenkuin olemme valmiit kohtaamaan valon aspekteja laajemmin.

Portinvartija toimiessaan nostaa meille esille pelkoja, jotka ovat syvällä sisimmässä. Se nostaa esille pelkoa ja tuntemuksia, että olet ehkä tulossa hulluksi ja lisäksi se nostaa esille kauhua mm. henkisen tehtävän suorittamista kohtaan. Sinulle voi esimerkiksi tulla tunne, että tapahtuu jotakin hyvin pahaa, mikäli alkaisit työskennellä parantajana tai toisit omat henkiset näkemykset ystäväpiirissä esille tai menisit johonkin henkiseen koulutukseen. Kaikki estävät tuntemukset voivat tulla portinvartijan työskentelystä. Hän on hyvin voimakas henkinen apulaisemme, ketä on mahdoton voittaa, lahjoa tai huijata.

Portinvartija huolehtii, että vanhat oppiläksyt on suoritettu tarpeeksi syvällisesti loppuun. Se nostaa menneisyydestä asioita uudelleen ja uudelleen eteemme, jotta oppisimme kaiken, mitä tapahtumista oli tarkoitus oppia. Vasta neljännessä vihkimyksessä ihminen kykenee kohtaamaan portinvartijansa kokonaisvaltaisesti ja luopumaan sen vaiktuksesta. Tämän jälkeen sielu on tarpeeksi kypsä edetessään hengen tiedossa eikä enää tarvitse tätä suojamekanismia. Neljännessä vihkimyksessä ihmisellä muuttuu koko rakenne voimakkaasti, joten portinvartijaakaan ei enää tarvita.

Kun itse kohtasin omaa portinvartijaa, tulin tutuksi sen valtavan voiman kanssa. Portinvartijan on oltava aina vähän voimakkaampi, kuin omat henkiset kykysi, jotta se kykenee hallitsemaan kokonaisuutta. Oma portinvartijani nosti esille aivan valtavia tuhoutumisen pelkoja ja ihmiskunnan ulkopuolelle joutumisen pelkoja siinä vaiheessa, kun yritin edetä liian nopeasti. Jos yritin rakentaa Rakkaudentähteä liian nopeasti, se väsytti minut ja mullisti elämäni. Välillä minusta tuntui, että olin jonkun pahan hyökkäyksen alla, mutta nyt jälkikäteen katsottuna (kun asiat ovat helpottaneet otettuani vaarin ohjauksesta) ymmärrän, että kohtasin oman henkisen suunnitelmani suojelijan. Hänellä on pyhä tehtävä varmistaa, ettemme riko sitä herkkää kukkaa joka meillä on annettuna sielussa. Ettemme tahraa sielun suunnitelman kauneutta rynnätessämme keskeneräisenä nopeasti eteenpäin.

Ennenkaikkea portinvartijan tehtävänä on varmistaa se seikka, että oma perustuksesi on vahva sitten, kun olet tekemisissä todella vahvojen energioiden kanssa. Me ihmiset näemme ja pystymme kurkottamaan seuraavalle tasolle, mutta emme voi ehkä kuvitellakaan, että tulemme kasvamaan vielä kymmenen tasoa lisää. Työmme voi laajentua tässä tai seuraavassa elämässä kattamaan puolet ihmiskuntaa, jolloin olemme tekemisissä todella vahvojen ja laajojen energioiden kanssa tai jotakin vastaavaa. Voit kuvitella, että portinvartijasi varmistaa jo nyt, että henkisen talosi perustukset on rakennettu kunnolla myös kaukaisempaa tulevaisuuttasi varten.

Kuinka moni onkaan tuskastellut oman portinvartijansa kanssa ja yrittänyt taivuttaa malttamattomana sen voimaa ja sitten, kun ovi laajempaan todellisuuteen ja haastavampaan tietoisuuteen avautuu, ihminen tuntee itsensä aivan liian pieneksi astumaan uusiin kenkiin ja silloin usein suusta tulee ne sanat, että nyt minä ymmärrän, miksi en saanut tätä yhtään aikaisemmin! Kunpa vaan voisimme muistaa nuo sanat jo silloin, kun tuskastelemme kasvumme hitautta ja voimiemme pienuutta. Kasvu on hidasta aivan syystä ja voimia annetaa meille juuri sen verran, mitä jaksamme ottaa vastaan niistä koituvia seurauksia. Kaikki on omaksi hyväksesemme

Ota ohjaus vastaan kiitollisuudella ja merkkinä siitä, että olet kasvamassa mahdollisesti suurenkin tehtävään. Tee itsellesi palvelus ja opiskele käsillä olevat tehtävät nyt. Ne löytyvät arjestasi, missä vaiheessa milloinkin itse olet. Oletko eroamassa, valmistumassa opiskelusta, käsittelemässä riippuvuutta, rahavaikeuksissa, perhettä perustamassa, menossa naimisiin tai muuttamassa vaikka ulkomaille? Nämä ovat niitä asioita, joita käsittelemällä portinvartijasi rentoutuu. Henkinen avautuminen ja kykyjen oppiminen on mitä suuremmassa määrin olemassa olevan arjen käsittelemistä, oman maailmankuvan muovaamista, oman sisäisen olemuksen eheyttämistä, egon äänen muuntamista, ihmissuhteista oppimista, sydämen avaamista, vastuun opettelemista jne. jne. jne. Se ei ole pelkästään valon meditoimista ja uusien huikeiden henkisten kokemusten läpikäymistä.

Jos sinulla on esteitä henkisessä kehityksessä, saattaa olla hyvä tehdä portinvartijameditaatio, jossa kysyt vartijaltasi, mitä sinun tulisi oivaltaa tai tehdä, jotta henkinen kehitykesi lähtisi etenemään. Toisaalta, mikäli kärsit voimakkaita peloista, kauhuista ja epämiellyttävistä tuntemuksista, saattaa olla hyvä kysyä portinvartijalta, minkälaista työskentelyä sinulta toivotaan, jotta nämä ikävät tuntemukset loppuisivat. Jos portinvartija on aktiivinen elämässäsi, sinun kannattaa kuunnella sen viestejä. Jos jätät varoitukset kuuntelematta, ne tulevat yhä voimakkaampana vastaan. Portinvartija huolehtii, ettemme mene sivupoluille elämässä ja se varoittaa usein voimistuvilla viesteillä. Portinvartija tahtoo, että pysähdyt tarkastelemaan elämääsi ja käsittelet käsillä olevat asiat aina huolellisesti.

Meitä ihmisiä vaivaa usein tahto edetä nopeasti. On vaikea hyväksyä, että pysähtyminen ja olemassaolevan haltuunotto ja käsitteleminen saattaa olla harjoittelua tehokkaampi tapa päästä perille. Maaperän kunnostaminen, juurien kasvattaminen ja sielun syvyyksissä olevan mädän puhdistaminen vapauttavat valtavat potentiaalit henkiselle puolelle jolloin korjaustaon jälkeen saatat kuitenkin harppoa uskomattoman suuriakin harppauksia oivalluksissa ja oppimisessa. Sen sijaan asioiden hylkääminen ja käsittelemättä jättäminen, arjen kunnostamisen lykkääminen ja sisäisen kivun torjunta vievät energiaasi ja jossakin vaiheessa saatat tulla tilanteeseen, jossa jo opitut taidot romahtavat.

Kun portinvartija on toiminut ja paluttanut sinut oppiläksyjen pariin, ei ole olemassa oikokeinoa. Kuitenkin voit tällöin onnitella itseäsi sillä portinvartijan esiintyminen elämässä kertoo mitä voimallisimmalla tavalla, että olet tekemisissä henkimaailman ja sielusi kanssa!

Share →

One Response to Anu: portinvartija

  1. Anu sanoo:

    Porttiko rakkauden tiellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7cb3879e4eb97ed1aae91a4b234d6b13PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP