Minulle lohikäärmeet ovat olleet uuden maailman symboleja ja magian olentoja. Ne ovat olleet transformaation eläimiä, jotka pystyvät tekemään ihmistä isompia muutoksia. Itselläni on lohikäärmetatuointi olkapäässä. Olisin halunnut kissan, mutta kun ei ollut kissan kuvia tarjolla ja tatuointi piti saada, niin otin sitten lohikäärmeen. Tässä eräänä kertana tajusin, että se on ollut minun suojelija erittäin vaikean elämän aikana, että minulle on tähän elämään annettu tehtäväksi iso muutos sielullisesti ja tämä lohikäärme minua siinä auttaa maagisilla voimillaan. Se edustaa myös kykyä hajottaa kaikki vanha. Tuli elementtinä puhdistaa ja polttaa poroksi ja lohikäärme pystyy syöksemään tulta suustaan.

Itselläni on ollut oman tulielementin haltuun otto tässä elämässä. On ollut tulta monella tavalla aivan liikaa, kuten lohikäärmeelläkin ja olen sitä syössyt vihoissani ihmisten niskaan. Eli lohikäärme on kuvannut minulle omaa persoonaani ja sen kesyttämistä. Lohikäärme on eräänlainen kuva omista varjopuolista siinä mielessä, että keskeneräisyys heijastuu lohikäärmeen kautta mm. tunnepuollelle. Lohikäärme pakenee luolaansa murjottamaan, jos se syöksee ensin tulta ihmisten päälle. Olen ollut sellainen yksin murjottaja ja luolassa kyyhöttäjä joskus aikoinaan. Liitän lohikäärmeen valtavaan rakkauden kaipuuseen sekä syvän yksinäisyyden ja rakkauden menenttämisen pelon käsittelemiseen.

Kun lohikäärmeen saa työstettyä loppuun, siitä tulee samalla fenix -lintu joka nousee tuhkasta, siinä on valtavan kaunis universaali energia ja todella uskomattoman ihana korkea tietoisuus. Lohikäärmeen siivet kestävät avaruuden kylmyyden ja se voi kuljettaa sinut tähtiin saakka. Tuli oikein käytettynä on elämänvoimaa ja lohikäärme voi mm. henkäillä jäistä maata lämpimäksi, kun se oppii käyttämään omaa voimaa kohtuudella. Näinpä lohikäärme edustaa myös lämmön, armon ja lempeyden oppimista lähinnä itseä kohtaan ensin ja sitten sen antamista ulkopuolelle. Se edustaa lisäksi elämän luomista ja kauneuden tajua.

Lohiokäärmeen lailla minulla on tuli tullut nimenomaa suusta sanoina ulos. Se siis saattaa edustaa eräänlaista totuudenpuhujan roolia sekä omien voimakkaiden sanojen haltuunottoa. Lisäksi sillä on kykyä puhdistaa sanoilla ja vahvaa taitoa magian puolella sanojen kautta. Musiikillisuuden liitän lohikäärmeeseen juuri sen suusta tulevan tulen kautta. Musiikki ja tulielementti ovat minulle hyvin paljon samaa tai ylipäänsä kaikki suusta ulos tuleva on lohikäärmeihmiselle tärkeää ja siihen täytyy kiinnittää huomiota.

Paksu suomuinen nahka on kuin haarniska herkän sydämen ympärillä. Luulen, että monella erityisherkällä saattaa olla kytköksiä lohikäärmeisiin. Lisäksi lohikäärme tuo mukanaan parantajan tehtävän. Lohikäärmeen oma tuli voi olla pyhää tulta, joka parantaa. Lohikäärme edustaa kaikkia kolmea maailmaa; yhtä aikaa tulisena olentona paksun haarniskan kanssa se pystyy menemään aliseen ja eräänlaiset alisen energia ovat sen hahmossa läsnä. Sillä kuitenkin on fyysinen muoto, jolla se pystyy työskentelemään tässä maailmassa ja siivet, joilla se pystyy lentämään yliseen saakka. Sillä on pääsy laajalle ja se hallitsee laajasti omaa parantamisen tehtävää. Sillä on tärkeintä tehdä tehtävää tässä maailmassa, koska se on eräänlainen maallisen ja taivaallisen olennon yhdentymä. Lohikäärme on jumallisten vomien uskottu ja luotettu, sillä vain harvoille annetaan kyky luoda tulta ihan itse!

Lohikäärme edustaa tahdonvoimaa, joka kääntyy ensin sitä itseään vastaan. Sillä on tuli, jolla se herkästi polttaa myös itsensä. Elämänsä alussa se polttaa lisäksi sellaisia asioita, jotka ovat sille hyvin tärkeitä. Lohikäärme joutuu esimerkiksi käsittelemään suhdettaan materiaan ja omistamiseen, koska se menettää monia asioita, joista se on tykännyt ennenkuin se oppii pitämään oman tulensa kurissa. Lohikäärmettä pelätään alkuun, mutta kun tuli on hallussa, sen puoleen käännytään ja se mieluusti otetaan isompaakin joukkoa suojelemaan. Elämän loppupuolella sen lahjoja arvostetaan, mutta se on aina vähän uhanalainen olento, koska monissa piireissä sitä pelätään ja tuomitaan sen ulkomuodon ja tulisen energian takia.

Itseään kohtaan lohikäärme joutuu opettelemaan oman impulsiivisuutensa hallitsemista ja myös päästämään irti armottomuudesta, kohtaan koska tuli, joka tulee suusta, toimii sisäisesti ajatuksenkin tasolla ja jos lohikäärme ajattelee itsestään pahaa, se polttaa itselleen syviä haavoja sieluun. Toisaalta tämän kautta lohikäärme parantajana osaa parantaa itsensä omalla rakkaudellaan, armollaan ja lämmöllään.

Elämänläksynä lohikäärme opettaa oman sisäisen maailman sietämistä. Se edustaa eräänlaista suurta olentoa, joten lapsena lohikäärmeihminen voi kokea olevansa kömpelö ja muista erottuva. Lohikäärme se pakottaa näkemään ja tiedostamaan omat tunteet. Koska sillä itsellä tulee tunteet tulena suusta ulos, niin se edustaa myös kyvyttömyyttä esittää jotakin muuta mitä on. Kun on lohikäärme voimaeläimenä olet paljaan näkyvä ihmisille, joten joudut käsittelemään myös haavottuvuuttasi ihmisten edessä. Elämän oppiläksynä on rakastaa itsessä kaikkia puolia, myös niitä, joita toiset saattaa pelätä. Loppujen lopuksi lohikäärme edustaa kuitenkin maailman suurinta lämpöä, transformatiivista syntymää, parantajaa ja yhtä pyhää elämää, jonka symboli tuli on. Se edustaa maailmankaikkeuden alkuvoimia ja suurta ja laajaa sisäistä maailmaa.

Share →

2 Responses to Anu: lohikäärme voimaeläimenä

  1. ladyomapinta sanoo:

    Lohikäärmeet ovat kiehtoneet minua aina ja myös minulla selässä Lohikäärme-tatuointi. Luonnekuva osui ja upposi, niin ”hyvät kuin huonotkin” osiot. Olen kiinalaiselta horoskoopiltani Lohikäärme, länsimaalaisessa? Oinas ja löydän näitä piirteitä itsestäni.

  2. Raili Marjatta Väisänen sanoo:

    Mietin tätä lohikäärmeen tulta jota taitaa olla myös sisälläni. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

c86169031e473c445fb5538c4ee857fazzzzzzzzzzzz