Itsetärkeys on yksi sudenkuoppa, joka estää meitä virittymästä entistä syvempään valon kanavaan. Se saa ihmisen kaipaamaan huomiota osakseen ja tuntemaan itsensä hylätyksi, mikäli kukaan ei huomaa omaa erinomaisuuttasi. Itsetärkeyttä on ajoittain meissä kaikissa. Se ilmenee mm. tunteena, että minä teen jotakin tärkeää. Esimerkiksi hoitotilanteessa sinusta tuntuu siltä, että sait yksin jotakin aikaan, mutta sitten voit ihmetellä, miksi kukaan ei huomaa kiittää Sinua.

15.2 sain jutella henkimaailman kanssa ja tahdon jakaa tämän keskustelun kanssasi sillä itselleni se avasi silmiä todella paljon. Henkimaailma tuli luokseni opettamaan itsetärkeydestä ja siitä luopumisesta. Teema liittyy oleellisesti Aurinkolotus ~varjoista valoon -lyhytkursiin ja runsauden aktivoimiseen. (Käydään nykyään läpi Akatemiassa) Henkimaailma tuli näyttämään meille, miten moni ihminen todellisuudessa osallistuu aivan yksinkertaiseenkin arkiseen tilanteeseen.

Istuin seremoniassa soittamassa afrikkalaista rumpua ja sademetsästä tuotua marakassia. Minulta kysyttiin, halusinko nähdä tilanteen luopuen itsetärkeyden laseista. Vastasin kyllä. Ollakseni rehellinen minun täytyy mainita tässä, etten tietysti pysty itse arvioimaan, kuinka täydellisesti pystyin vapautumaan itsetärkeydestä sillä jokainen ihminen on sokea omalle alitajuiselle energialleen. Voin vain todeta, että koin seuraavaksi erityisen kokemuken, jonka seurauksena tunsin vielä pitkään valtaisaa valoa ja kirkkautta sydämessä.

Samalla hetkellä rummun kalvon nahka alkoi puhua minulle. Tunsin käteni alla elävän eläimen, mistä nahka oli otettu. Silitin kädelläni nahkaa ja ymmärsin, että eläin oli henkenä mukana seremoniassa ja hyvin tärkeänä osana rummun ominaisuuksia. Sain yhteyden metsästäjään, kuka oli kaatanut eläimen ja ihmiseeen, kuka oli käsitellyt nahkan rumpua varten. Lopuksi näin vielä mehiläset, joiden vahasta oli tehty rumpuvahaa ja miehen, kuka oli vahan valmistanut. Näin heidän kaikkien ammattitaitonsa ja ymmärsin, että ilman heidän osuuttaan en istuisi tässä nyt lähettämässä parantavia värähtelyjä rummun kautta. Ei yksin käteni, joka löi rummun kalvoon, vaan kokonaisuus teki energiasta parantavaa.

Seuraavaksi esittäytyi itse puu, josta rumpu oli rakennettu. Tunsin, miten se oli kasvanut pienestä siemenestä, miten aurinko oli sitä vahvistanut ja sateet ravinneet vuosia ja taas vuosia. Puu oli saanut voimansa maasta, kasvanut vahvaksi ja lopulta sen luokse oli tullut puunkaataja, joka oli todennut rungon olevan sopiva parantavan rummun rakentamiseen. Puu oli kaadettu, kuivattu ja käsitelty. Sitten se oli viety miehelle, kuka koversi sen juuri sopivalla tavalla rummuksi, viritti eläimen nahkan rummun päälle ja viimeisteli rummun tietäen, että sitä käytettäisiin tulevaisuudessa parantaviin seremonioihin. Tunsin rummuntekijän rukoukset ja pyynnöt, miten hän kutsui valon henkiä tehdessään jokaista pientä yksityiskohtaa. Vieläko koet, että teet tätä parannusta yksin, kysivät henget? Ymmärsin, miten moni oli osallisena siihen, että kaikki mahdollistui nyt.

Seuraavaksi marakassi kädessäni alkoi puhua. Tunsin marakassin tekijän aikeet ja ymmärryksen, tiedon sekä taidon tehdä juuri oikeanlainen väline henkimaailman palvelemiseen. Tunsin puun voiman, kun se oli kasvanut sademetsässä ja tuottanut suuren siemenen, mistä marakassi oli valmistettu. Tunsin marakassin tekijän käden soittamassa kanssani. Näin, miten hän oli testannut marakassia, että äänestä tulee juuri oikeanlainen.

Äkkiä kuva laajeni ja näin koko kotini erinlaisten ihmisten työn lopputuloksena. Henget kysyivät, että tuntuuko Sinusta, että olet itse sisustanut täällä? Ymmärrätkö nyt, kuinka paljon ihmisiltä jää huomaamatta, kun he tuntevat tekevänsä asioita itse? Se on harhaa. Kaikki tapahtuu kuin suuressa kudelmassa ja siellä virtaa todellinen VOIMA. Jos pystytte päästämään irti itsetärkeydestä, asetutte täydelliseksi osaksi tuota voimaa.

Voima tuntui pehmeältä, kuin kehonlämmin linnunmaito. Tunsin sydämessäni auringonsäteet. Näin marakassin tekijän käden soittamassa marakassiani ja rummuntekijän rummuttamassa rumpuani. Tunsin olevani täydellinen osa kokonaisuutta. Tunsin hyväntahtoisuutta, pienuutta, suuruutta, kaikkeutta ja liittymistä osaksi täydellisyyttä. Minusta kuullosti, että myös musiikkimme oli piirun verran parempaa, kun sitä soitettiin ykseyden tilassa.

Lopulta keskitin huomioni kaikkiin Rakkaudentähteläisiin, ketkä olivat ottamassa vastaan hoitoa ja parannusta tai lähettämässä kanssamme valoa. Keskityin Sinuunkin, joka luet nyt tätä tekstiä ja teet sen kirjoittamisesta merkityksellistä. Me teemme kaiken yhdessä, emme erikseen. Yksikään parantaja ei ole sen tärkeämpi, kuin mitä hän merkitsee itselleen. Olemme itsellemme tärkeitä, koska olemme oman kokemuksemme keskipisteitä, mutta on hyvä muistaa, että jokaisen ihmisen kokemuksen keskipiste on ihminen itse. Emme ole merkityksellisiä siinä mielessä, mutta olemme kuitenkin ainutlaatuisia. Sinä ja Minä.

Share →

5 Responses to Anu: Irti itsetärkeydestä

 1. Raili Marjatta Väisänen sanoo:

  Kiitos Anu tästä koskettavasti kertomuksesta, siitä kaikissa tekemisessä on monia mukana että se olisi täydellistä.???

 2. Mirja sanoo:

  Hienosti osaat avata asioita asiasta, kuin asiasta. Mietin itsekseni asioita ja näistä saa valmiita vastauksia hyvin selitettynä.

 3. Aino sanoo:

  KIITOS ihanasta tarinasta, tuo on niin totta.

 4. martta kamala kuusela sanoo:

  Anu Rakastettu Kiitos
  Voimiten lämmitti kirjoittamasi kokemus runsaus ja Luojan valtaisa viisaus avata näkemään miten ihmeellisessä maailmassa saamme elää ja olla kokemassa.Kaikki on yhtä, löysin”ihme” kyllä myös itsestäni tässä helmikuussa ITSEKKYYDEN josta en ollut tietoinen aiemmin,näyttää siltä että tässä ajassa autetaan, paljastetaan niitä piilossa olevia asioita.Kiitos Anu että saan olla mukana ja kaikki
  Valotyötä tekevät kanssakulkijat.

 5. Kaija Luukkonen sanoo:

  Hei Anu
  Syvälle menevä kirjoitus itsetärkeydestä. Avaa todellakin sydämmen tietoisuutta ja viisautta, kuinka olemme osa luomakunnan kokonaisuutta. Olit kauniisti ilmaissut syvän ja todellisen ykseyden. Olemme osa Luojan luomaa suurta rakkautta. Oivaltaa tämä, tekee niin pieneksi, myös turvalliseksi, jokaisella on oma tarkoituksensa, tärkeytensä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

d00ae777e4da4019fe7ac844db7c9b94OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO