Aika erikoinen ja rohkea kysymys, eikö vaan? Tämä on ollut mielessäni pari päivää ja aihe tulee tämän kuukauden ihmissuhteiden teemaan oikein hyvin. Onhän lähin ihmissuhteemme, miten suhtaudumme itseemme.

Suhde itseemme määrittelee täysin, kuinka paljon pystymme antamaan toisille. Mikä ei suju itsemme kanssa, menee vielä huonommin muiden suhteen. Toisaalta itsensä kanssa on turvallista harjoitella.

Siksi aiheenamme on tänään itseensä ja oman elämänsä sisälle tukehtuminen. Uraudumme elämässämme todella helposti ja vielä helpommin jämähdämme itsemme subjektiivisiksi kokijoiksi. Se on myrkkyä! On olemassa vaarallinen umpio, jonka sisälle jää jumiin ja omat energiat myrkyttyy.

Subjektiivinen kokija on täysin itsensä sisällä. Pahimmillaan hän on käpertynyt niin omaan maailmaansa ja omien ajatusten ja tunnelmien sisälle, ettei hän pysty yhtään katsomaan itseään ulkopuolisen silmin. Vaikka sinusta ei tuntuisi tältä, saatat ehkä tunnistaa jonkun ihmisen elämässäsi, kuka on tällainen. Tästä kirjeestä saat ajatuksia, mitä tilanteelle voi tehdä!

 

Mitä se itsen sisälle käpertyminen on?

Oletko koskaan ollut pahasti jumissa ongelmissa elämässäsi? Näinä hetkinä tapahtuu itsen sisälle käpertyminen. Se on sitä, kun pään sisällä jauhaa kaiken aikaa negatiiviset ajatukset ja surkuttelet omaa olotilaasi. Jumitat elämäsi sisälle. Ja mikä pahinta, negatiiviset ajatukset ovat päivästä toiseen samoja ja kulkevat melkein samanlaisessa ketjussakin pään sisällä.

Esimerkiksi jos rahat ovat loppu ilmoitat kuivan negatiivisesti perheellesi, että tästä lähtien ei sitten kenellekään osteta mitään. Rajaat itsesi hyvin pieneen piiriin. Ja päivät pääksytysten sisälläsi sykkii inhottava rahahuoli. Tunnustan, että olen kokenut tämän.

Yksi merkki itseensä käpertymisestä on, jos elämä alkaa pyöriä vain oman kodin sisällä. Tuskin käyt ulokona koko viikon aikana. Se on tosi pieni elämänpiiri. Jos elämäsi tapahtuu pääsääntöisesti omien neljän seinän sisällä, on aika pysähtyä miettimään. Ja tämäkin on tuttua.Huomasin tilani vasta opetellessa laajentamaan reviiriäni.

 

Mitä vähemmän eläviä sosiaalisia kontakteja sinulla on… HUOM! Tähän ei lasketa somea…

Mitä harvemmin käyt ulkona muuta kuin kaupassa ja asioilla…

Mitä vähemmän vietät sellaista aikaa, että voit vain olla ja harhailla mielesi mukaan…

Mitä enemmän elämäsi pyörii pienissä piireissä…

Mitä enemmän rajoitat itseäsi elämästä unelmiasi…

Mitä enemmän uhraat itsesi ja kannat muiden ongelmia, tunnetiloja ja onnellisuutta omilla harteillasi…

Mitä useammin puhut itsellesi negatiivisella tunteilla ja peloilla…

Mitä vähemmän rakastat ja kannusta itseäsi…

Mitä harvemmin naurat vapautuneesti ja tunnet kiitollisuutta…

Sitä todennäköisemmin olet tukehtumassa omaan itseesi. Se on aika vakava tila, josta pääsee ulos kuitenkin ilmaisella sisäisellä ponnistuksella.

 

Kuinka sinne joutuu?

Itseensä voi käpertyä monella tavalla. Joskus elämä tuottaa haasteita toisen perään, jolloin tavallaan kyykistyy, pienentää itsensä ja pakenee omaan sisäiseen olotilaansa.

Joskus taas tulee sairastuminen ja liikut on vähissä. Joku muuttaa hyvin syrjäiselle paikkakunnalle. Puoliso saattaa kuolla. Masennus ja haasteet elämässä saavat sitä aikaan.

Syyn ei tarvi olla suinkaan negatiivinen. Esimerkiksi lapsen syntymä kaventaa elämänpiirin hyvin hyvin pienen ympyrän sisälle.

Lukkiutuminen tapahtuu hiljalleen ja huomaamatta. Omaan tilaansa turtuu ja ihminen unohtaa, mitä oli sitä ennen. Sitä ei itse tunnista, että alkaa käyttää vähemmän ja vähemmän positiivisia työkaluja elämänsä eteen.

 

Minä olin itse tässä tilassa eilen illalla

Meillä on ollut tosi raskas vuoden alku. Yleensä olen se joukon tukipilari. Samalla meille rantautui jumalallinen kuume-flunssa ja kaaduin sänkyyn muutamaksi päivää. Flunssa oli kylläkin oikea siunaus, koska se auttoi fyysistä kehoa käsittelemään energioita.

Toivuttuani flunssasta menin luontaistuotekauppaan mittauttamaan vitamiinitasot, koska en enää herännyt päivään ollenkaan. Rauta oli matala. Samoin monta B-vitamiinia ja foolihappo olivat nollassa. D- vitamiini oli kulunut loppuun. Eipä ihme, että olo oli kuin sumussa kävelijällä!

Sain ihanaa tukea kriisin keskellä ystäviltä ja minua tuki tosi paljon myös oma henkinen harjoitukseni. Noina vaikeina hetkinä sitä huomaa, miten paljon saa hyötyä hyvinä aikoina tehdystä harjoituksesta. Kuitenkin vaikeina hetkinä henkinen harjoitus myös kuluttaa. Kun paha tilanne on ollut ohi, on ollut aika ottaa omat tunteet vastaan.

Olen ladannut itseäni, levännyt ja laittanut oman jaksamisen etusijalle kaikessa. Aamuisin laitan lapset kouluun ja painun olohuoneen sohvalle nukkumaan vielä pari tuntia. Olen hyvin herkkä nyt, että lopetan työt välittömästi, jos tunnen väsymystä.

Kuitenkin tässä prosessissa on ollut päiviä, että olen ollut enemmän väsyksissä. Toisina päivinä taas voimia on paljon ja elämä maistuu. Huomaan kuitenkin, että iltapuolella energiat ovat vähissä.

Eilen illalla nukkumaan mennessä sisäinen puhe oli hyvin negatiivista, koska olin päivästä väsynyt. Kaikenlaiset uhkakuvat vaan pyörivät päässä ja nukkumatti ei ollut ystäväni. Hän ei tykkää ihmisistä, joilla on pelottavia ajatuksia!

 

Mitä tärkeää kannattaa huomioida nyt?

Silloin henkimaailma tuli ohjaamaan minua ja sanomaan, että minulla on taipumus mennä uhka-ajatteluun, kun olen väsynyt. Ikinä kuunaan päivänä ei kukaan ole aikaisemmin tullut sanomaan minulle, että elämään ei tarvi suhtautua tällä lailla! Koska uskon, etteen ole ainoa, päätin jakaa tämän aiheen.

Viesti kuului: On omalla vastuullasi, miten suhtaudut elämääsi. Että vaikeissa tilanteissa ei välttämättä tarvi ajatella, kuten olet tottunut suhtautumaan. On olemassa monta muutakin tapaa reagoida. Jos elämäsi tuntuu raskaalta, tutki omia reaktioitasi. Se on itseensä käpertymistä, jos päässä pörrää huolia ja uhkakuvia. Kun löydät itsesi tuosta tilasta, lopeta hyvä ihminen välittömästi!

Se ei johda mihinkään. Ei johtanut minullakaan. Tai johtaa se lisääntyvään huonoon oloon. Olen joskus aikaisemmin vuosia sitten kirjoittanut erääseen kirjeeseen, että jos huolet häviäisivät huolehtimalla, meillä ei kertakaikkiaan olisi mitään selvitettävää elämässä.

Eivät ole kadonneet minun elämästäni. Mutta jos voit kääntää katseesi toiseen suuntaan ja tulla ulos sieltä itseen käpertymisen olotilasta, alkaa tapahtua oikeita asioita. Saat voimia tehdä asioille jotakin.

Voi kokea väsymystä ja kauheita uhkakuvia, miten siitä selvitään. Tai sitten voi kokea innostusta, että saa voittaa noin mahtavan haasteen. On parempi sanoa itselle kannustavia asioita, kuin miettiä mahdollista tuhoa. Se tuhokuva on kuitenkin itseluotu ja maalattu. Siihen liittyy alitajuisia pelkoja. Usein uhkakuva ole lähellekään edes totta.

Kyllä ikäviä asioita voi tapahtua meille, sitä en väitä. Se, miten suhtaudumme, vaikuttaa miten monta haavaa saamme. Ajatusmyllyn voi pysäyttää. Ne voimat, jotka kuluvat huolehtimiseen, voi suunnata paljon positiivisempaan.

 

Nouse itsesi yläpuolelle

Voit katsoa itseäsi jostakin hyvin paljon korkeammalta. Minkälainen ihminen tuossa nyt matkaa? Mitä tämä ihminen tuntee? Miltä hän näyttää? Katso itseäsi objektiivisesti. Kirjoita sisälläsi tarina itsestäsi ja kuvittele, miten muistelet tätä hetkeä 20 vuoden kuluttua ja olet onnellinen, että selvisit niin hyvin. 20 vuoden kuluttua katsot taaksepäin ja huomaat, miten paljon opit tänä aikana. Ehkä kiität, että kaikki tapahtui.

Tähän auttaa elämänviisaus. Katsoppa vaikka elämäsi aikaisempia aikoja, jolloin oli vaikeaa. Sinä selvisit tähän saakka, eikö vaan? Kuinka moni vaikea aika muutti sinua tärkeällä tavalla? Kuinka montaa vastoinkäymistä voit kiittää nyt? Et varmasti olisi se ihminen, kuka olet nyt.

Kuka on käpertyneenä itseensä ja tukehtumaisillaan ei saa apua näistä lauseista. Hänelle ei ole lohtua, koska hän ei kuule itsensä ulkopuolelle. Hän voi ainoastaa syventää omaa ikävää oloaan huonoilla ajatuksilla. Olen ollut siellä!

Ensin täytyy nousta itsensä yläpuolelle. Avattava silmät elämälle. Sain eilen syvän unen kuuntelemalla henkimaailmaa ja katsomalla itseäni heidän ohjauksessa. Näin naisen, kuka elää elämänsä tarinaa ja on matkalla. Näin itseni, kuka rakastaa ja välittää läheisistään tosi paljon. Näin ihmisen, kuka on välillä yksinäinen. Ja sitten löysin minut, kuka oli unohtanut rakastaa itseään syvällä hetkellä.

Tämän näin asettuessani itseni ulkopuolelle. Arvaa mitä tein? Syleilin rakkaudella koko pimeyttäni, egoani ja surkeuttani. Nukahdin. Yöllä näin unta, että halasin parantavaa enkeliä. Aamulla heräsin ja oloni oli iloinen ja toiveikas taas.

Tänään illalla klo 21.00 välitämme suuren suuren voimahalauksen itsellemme siihen tilanteeseen missä olemme. Lisäksi voit välittää omat rukouksesi Austraaliaan, missä on myös syvä kriisi niin ihmisillä, eläimillä kuin kasveillakin!

 

Eteeriset öljyt auttavat tässäkin

Tuoksu on hienovarainen ja ihmeellinen auttaja. Eteerinen öljy on kasvin sielu, sen korkeampi deevaolento. Kun käytät eteeristä öljyä, saat itsellesi parhaan mahdollisen avun kasvilta.

Öljyjä voi laittaa tuksulamppuun tai ostaa ihanan diffuuserin, jonka voi laittaa vaikka makuuhuoneeseen. Tuoksuja löytyy kaikenlaisiin tarpeisiin ja niissä on potkua. Eräs kokenut terapeutti on joskus sanonut, että tuoksu on korkein parantaja.

Voit liittyä kauttani Young Livingiin jälleenmyyjänä, jolloin saat kaikki tuotteet itsellesi -24% alennuksella. Myyntipakkoa ei ole, eli voit huoletta tutustua ja käytellä tuoksuja itse. Aloituspakkaustakaan ei tarvi ostaa, vaikka järjestelmä sitä tarjoaa. Kun ostat tuoksuja omalla tunnuksella, saat lisäksi niistä rahapalautuksia takaisin itsellesi ja voit seuraavassa tilauksessa käyttää nämä alennukset sitten uusien tuotteiden maksuun.

 

Mikäli eteeriset öljyt kutsuvat, käy liittymässä jälleenmyyjänä tästä linkistä:

https://www.youngliving.com/vo/#/signup/new-start?sponsorid=18415894&enrollerid=18415894&isocountrycode=FI&culture=fi-FI&type=member

 

 • EI ostopakkoa
 • EI velvoitetta myydä tuotteita eteenpäin
 • EI kuukausittaista tulospakkoa
 • EI tarvi ostaa aloituspakkausta
 • EI koskaan minkäänlaista hiostusta Rakkaudentähden puolelta
 • KYLLÄ saat tuotteet halvemmalla
 • KYLLÄ saat rahapalautuksia ostoistasi
 • KYLLÄ kuulet tarjouksista Young Livingiltä
 • KYLLÄ voit halutessasi rekisteröidä kauttasi uusia tilaajia ja saada heidän ostoista itsellesi bonuksia
 • KYLLÄ voit halutessasi myös myydä öljyjä eteenpäin
 • KYLLÄ saat alvit pois tilauksesta lähettämällä oman y-tunnuksen YL-toimistolle
 • KYLLÄ tuet Rakkaudentähden toimintaa liittymällä Young Livingiin kauttamme ja tilaamalla öljyjä omaan käyttöön

 

 

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

933e7b97a357c27fd83494df4a632856DDDDDDDDDD