Shamanismi on aina ollut luonteeltaan hyvin käytännöllistä ja maanläheistä. Itse olen sen kymmenen vuoden aikana, jonka olen shamaanin opissa ollut ja tätä tietä kulkenut, oppinut käyttämään sitä mitä on saatavilla.

Aina ei ole mahdollista joko taulouden, tai muiden käytännön syiden takia turvautua kaupoista saataviin kalliisiin erikoiskiviin. Voi myös olla, että se oma voimakkain lempikivi ei olekaan ulottuvilla juuri silloin kun sitä tarvitsisi.

Sen takia olen oppinut etsimään tarvitsemani luonnosta, jos omat erityiset työvälineen eivät ole saatavilla, tai ottamaan vastaan sen mitä metsä ja maa tahtovat minulle antaa.

Toisinaan näissä löydöissä on enemmän voimaa kuin kymmenessä  kaupasta ostetussa työvälineessä yhteensä.

Tänään ajattelin kertoa, kuinka luonnosta löytyviä kiviä ja kallioita voi hyödyntää. Shamanististen tekniikoiden, eli työmenetelmien käyttö on turvallista kenelle tahansa, kunhan muistaa tietyt perusasiat joista puhun tässä artikkelissa.

 

Kalliot ja suuret kivenjärkäleet:

Suurien kallioiden tai isojen kivenjärkäleiden päällä istuminen tai selällään makaaminen maadoittaa vahvasti. Tunne on paljon voimakkaampi kuin suoraan maan multaan maadoittuessa. Suurissa kivissä on järkähtämätöntä voimaa. Erityisen hyviä ne ovat voimakkaista tunnekuohuista palautumiseen ja erillaisten kiputilojen, niin henkisten kuin fyysistenkin pois imemiseen.

Tunnekuohujen käsittely ja kipujen poisto käy istumalla tai makaamalla rauhallisesti kiven tai kallion päällä. Sen jälkeen voi rentoutua ja hengittää hetken aikaa. Kun kokee olevansa rauhoittunut, voi visualisoida mielessään elävästi ja vahvasti  miten oman selkärangan alapäästä, jalkapohjista ja kämmenistä kasvaa juuret maahan kiven lävitse jolla istuu tai kallion sisään jolla lepää.

Sitten kun juuret ovat tukevasti suuren kivenjärkäleen lävitse ja maassa kiinni, tai kallion sisään upotettuna, voit tehdä kaksi asiaa. Joko tahtoa keskittyneesti, että käsittelyssä oleva tunne, tai kipu virtaa juuria pitkin maahan vaikkapa jokaisen uloshengityksen mukana, tai tahtoa ja kuvitella elävästi, että maasta tankataan sinuun energiaa, elinvoimaa.

Elinvoimaa voit vetää sisään juuria pitkin jokaisella sisäänhengityksellä. Voit nähdä sen mielessäsi tiettynä värinä tai valona, tai tuntea kehossasi esimekrkiksi kihelmöintinä, kuumana tai kylmänä. Mitään epämiellyttävää ei pitäisi eikä tarvitse kokea. Jos tällaista tapahtuu, voit lopettaa harjoituksen, vetää juuret takaisin itsesi sisään ja poistua paikalta. Myöskään aina tekeminen ei tunnu miltään, eikä sisäinen silmä näe mitään värejä tai valoa. Sekin on hyväksyttävä. Tekniikka toimii silti, mutta vaatii sillä kertaa ehkä hiukan enemmän luottamusta.

Kun koet että valimista tuli, kiitä paikkaa ääneen avusta tai hoidosta, vedä juuret takaisin itseesi ja nouse seisomaan. tömistä maata hetki tai ravistele itseäsi jotta palaudut tähän hetkeen olevaksi.

 

Pienten kivien käyttötapoja:

Pieniä luonnosta mukaan tarttuneita kiviä voi käyttää niin moneen kuin oma mieli keksii. Esimerkkejä ovat parannus, shamanistisessa matkaamisessa auttaminen, suojelus, hyvän unen tuominen, harmillisen tai vahingoittavan energian pois vetäminen jne.

Kiviä voi käyttää seuraavasti:

Kun koet löytäneesi kiven joka tahtoo työkaveriksesi, vie se kotiin. Istu rauhassa kiven kanssa, esimerkiksi sitä käsiesi välissä pitäen. Tunnustele onko kivi valmiiksi johonkin tiettyyn käyttöön suuntautunut, vai voitko itse ”ladata” sen johonkin tiettyyn käyttöön.

Seuraavaksi kivi on hyvä puhdistaa entisistä kosketuksista ja energioista. Tätä ei pidä säikähtää, kyse on samasta kuin vaikka tietokoneen ostaessa: Koneen muisti on tyhjennettävä jotta uuden käyttäjän valitsemat ohjelmat mahtuvat sinne.

Puhdistus tapahtuu parhaisten suitsukkeen savun lävitse vetämällä, hätätilanteessa tai pakottavassa kiireessä jopa nuotion tai tupakan savu käy päinsä.

Kun kivi on puhdistettu, sen voi ottaa käsiensä väliin ja ladata käyttöönsä. Se tapahtuu niin, että kuvittelet mielessäsi mahdollisimman elävästi ja keskittyneesti mitä tahdot kivellä tehdä. Kun koet että mielikuva on voimakas, elävä ja valmis, pukkaat sen uloshengityksen myötä joko kämmeniesi tai suoraan hengityksesi kautta kiveen sisään.

Näin kivi on ohjelmoitu työhönsä.

Lopuksi voit vielä halutessasi siunata kiven omin sanoin.

Seuraavaksi voit aloittaa yhteistyön sen kanssa. Kiveen latautuu ja kertyy sitä enemmän energiaa, mitä enemmän teet työtä sen kanssa.

Sen latausta on hyvä myös välillä vahvistaa antamalla kiven kylpeä yön täydenkuun valossa tai päivän ulkona aurinkoisessa paikassa.

Jos kokee kiven energian likaantuneen sen voi puhdistaa uudelleen savussa tai upottamalla sen karkean merisuolan sisään yön yli ja aamulla heittämällä suolan roskiin tai vessanpöntön viemäriin. Puhdistuksen jälkeen kivi on myös ohjelmoitava uudestaan, sillä puhdistus tyhjentää kiven täysin, niin hyvät kuin huonotkin vaikutteet.

 

Vinkkejä kivien kanssa työskentelyyn:

 • Parantavia kiviä voi asetella chakrojen päälle, niillä voi hieroa kipeä kohtaa kehossa, niitä voi kantaa taskussa tai laittaa tyynyn alle sänkyyn vaikuttamaan unien aikana.
 • Suojaavia kiviä voi asettaa sängyn alle, ikkunalaudalle tai huoneen nurkkiin
 • Puhdistavia kiviä voi piilottaa huoneissa huomaamattomiin paikkoihin, kirjojen taakse, sohvan alle, tai vaikka ulko-oven eteen tai portaiden alle. Pudistavat kivet on hyvä vaihtaa aina isomman siivouksen yhteydessä, tai vähintään neljästi vuodessa. Ne kun imevät itseensä kaiken tilaan tulevan vahingollisen energian kerran ohjelmoituina.
 • Muita kuin puhdistavia kiviä voi säilyttää omalla alttarillaan ( jos sinulla on sellainen) tai vaikkapa lasi/puu/kivi kulhossa ikkunalaudalla, jolloin ne latautuvat jatkuvasti auringon ja kuun valossa tai altarilla olessaan omien oppaittesi, enkeliden ja Valon Mestarien läsnäolossa.

Muista vielä tämä:

Luonnossa kulkiessa, luonnon elementtejä hyödyntäessä on kohteliasta pyytää lupa.  Ennen kuin kivelle hoitotarkoituksessa istuu tai kalliolle makamaan asettuu, on hyvä pysähtyä ja tunnustella omassa sisimmässään hetki tahtooko kyseinen paikka ja kivimuodostelma sinua hoitaa.

Samoin ennen kiven poimimista mukaan on hyvä kysyä siltä tahtooko se tulla sinulle, tai luottaa vahvaan sisäiseen tunteeseen siitä että juuri tämä kivi on sinulle tarkoitettu.

Samoin kannattaa olla tietoinen omassa sisimmässään siitä, milloin paikka saa sinusta tarpeekseen. Jos tulee tunne että matkaa olisi jatkettava tai alkaa tuntea levottomuutta, on paikasta hyvä poistua.

Myös kiittäminen on kohteliasta. Itse tapaan sanoa kiitokset ääneen lähtiessä ”kiitos tälle paikalle” tai ” kiitos avusta” ovat riittäviä kohteliaita kiitoksia.

Kotiin vietyjä kiviä kannattaa tunnustella säännöllisesti siten että ottaa ne käteen ja keskittyy kivestä tuleviin tuntemuksiin. Jos kokee että kivi on loppuun kulutettu tai tahtoo pois, kuuluu se palauttaa takaisin luontoon. Veteen heittäminen on hyvä tapa palauttaa, koska vesi puhdistaa sinun käyttösi jäljet kivestä ja elvyttää sen uusiin tehtäviin. Jos veteen heittäminen on mahdotonta ( esim keskitalvella kun luonnon vedet ovat Suomessa jäässä) voi kiven viedä takaisin löytöpaikkaansa tai vain palauttaa metsään.

 

Piditkö artikkelista? Annalta on tullut esikoisromaani Magian Lapset- Tirstanin koru.

Magian Lapset Tristanin koru on romaani, jossa yhdistyy ovi pois arjen harmaudesta mielikuvituksen maailmaan ja yhtä aikaa omasta pohjoismaisesta perinnöstämme kumpuava viisaus ja tieto.

Rakkaudentähden asiakkaana sinulla on nyt mahdollisuus ennakko tilata kirja omaksi 16.50e hintaan. Tarjous on voimassa 31.03.2020 asti ja tilauksen voit tehdä osoitteessa www.annaalaviuhkola.com/kirjani

 

 

Share →

9 Responses to Anna: Luonnon kivet ja kalliot

 1. joogi sanoo:

  Tuleko vastaus ajatuksella vai enkeli ohjaa sinut ja saat ottaa tuon kiven kotiin ..
  Tai näet sydämen muotoisen kiven ja sinun tekee ajatuksena
  otta tuo kivi pois muiten joukosta pois ..

  • Anu Markoff sanoo:

   Lupaa kysyttäessä ainakin itselleni lupa tulee tuntemuksena ja ajatuksena sekä että. Joskus jos olen tehnyt vasten henkimaailman tahtoa eli oma mieli on johdattanut positiiviseen vastaukseen, vaikka oikeasti ei olisi saanut jotakin tehdä, niin se on jäänyt vaivaamaan ja on pitänyt esim. palauttaa kivi luontoon takaisin. Tavallaan sen kiven kanssa ei ole kotonakaan tullut hyvää suhdetta sitten. Sehän on jokaisen oma asia, haluaako kunnioittaa luonnon henkiä miten paljon, mutta oma sisäinen totuus sanoo, että sille annetaan enemmän, joka on lojaali ja herkkä ja rehellinen aina. Jos pystyy olemaan luonnonhenkien ohjauksen arvoinen -eli ei tee vastoin annettua ohjausta jne- niin saattaa vuosi vuodelta ilahtua enemmän ja enemmän positiivisesti, kun luonto antaa myös enemmän ajan mittaan. Mutta kaikki kuuntelevat sydäntään… Minun sydän on johtanut näin <3

 2. joogi sanoo:

  Jos jokaisesta pyydät luvan saatko aina sen tai teetkö vasten tahtoa …
  Vaikka olemme samassa venessä ja kukaan ei ole jäänyt laiturille ..

  • Anna sanoo:

   Komenttisi ei ihan auennut minulle. Mutta itse olen sitä mieltä että toisten tahdon yli ei mennä. Tämä on vapaan tahdon planeetta ja tahdon käyttämisen harjoittelu yksi syy syntyä tänne. Siksi itse kysyn aina luvan. Toiset tekevät toki oman tahtonsa mukaan kuten oikeaksi kokevat.

 3. Salla sanoo:

  Kiitos tästä oli ilo lukea miten kivien ja luonnon kanssa voi työskennellä ! <3
  Kysyisin, onko mahdollista myös ladata löytämä kivi esim. parantavalla rakkauden energialla ja antaa se lahjaksi jollekin läheiselle , niihin hetkiin kun hän sitä tarvitsee ?
  Vai onko parempi että kivi on itse poimittu ja ladattu ?

  • Anna sanoo:

   Aina on voimakkaampaa jos ihminen tekee koko työn itse. Jos kuitenkin läheinen on liian sairas tai muuten se ei ole mahdollista, voi näin toimia. Silloin täytyy kysyä lupa myös ihmiseltä jolle aikoo kiven lahjoittaa. Toisten vapaan tahdon yli ei saa kävellä.

 4. Minnamaija sanoo:

  Hyvin olet oivaltanut kivien ja kallioiden kanssa kommunikoinnin. Ilo lukea hyvin juurtuneen samanistin ajatuksia, tulee lämmin ja turvallinen olo. Lisää, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

eeb347f946c0a1e68087bed8301b44dfLLLLLLLLLLLLLLLLLL