Muistatko, kun olit lapsi? Mitä odotit eniten Jouluna? Mitä Joulu tarkoittaa Sinulle? Omassa lapsuudessani muistan Joulusta sen lahjojen odotuksen ja herkulliset Jouluruuat. Muistan, miten roikuin ikkunassa katsomassa, näkyykö jo pukin punaista takkia. Ihmiset kyselivät, olenko kirjoittanut Joulupukille ja mitä odotan saavani lahjaksi tänävuonna. Sitä jännitettiin, olenko ollut kylliksi kilttinä, saapuuko Pukki ollenkaan tänävuonna?

Joululaulut lämmittivät sydäntäni. Samoin pidin Jeesuksen syntymän tarinasta ja siihen liittyvistä Jouluvirsistä. Rakastin Joulukirkkoa, kuusen tuoksua, pipareita ja joulutorttuja. Sinänsä lahjojen antaminen on ihana perinne. Rakastan itsekin sitä, että saan miettiä, mitä tärkeää ja toivottua antaisin läheisilleni lahjaksi. Mutta meitä ei lapsena opetettu minusta siihen tärkeimpään Joulun ajan taikaan.

Lahjojen viesti on mielestäni oikea. Kristuslapsi on meissä läsnä Jouluna. Joulu on manifestoimisen, ilmentämisen, luomisen ja elämän uudistamisen aikaa. Se on aikaa, jolloin Kristusvalo eli maailman parantavin voima on vahvimmillaan koko planeetallamme. Ulkoisten Joululahjojen lisäksi meidän ei pitäisi unohtaa niitä tärkeimpiä lahjoja, sisäisiä lahjojamme.

Elämä on pitkä matka ja siihen mahtuu monenlaisia ylämäkiä ja alamäkiä. Kukaan siitä ei varmaan ole selvinnyt helpolla. Eilen Miron kanssa Jouluelokuvaa katsoessa tajusin, että me saatamme hukkata lapsesta saakka suurimman lahjan, mikä Joulussa piilee.

Joulu on aikaa, jolloin VALOA on paljon. Se on myös aikaa jolloin voimme tehdä tärkeitä pyyntöjä elämälle. Joulun tarina kertoo, että tähän aikaan vuodesta toiveet toteutuvat. Kaikenlaiset toiveet manifestoituvat voimallisesti tuleville vuosillemme. Kaikkien lahjojen ei tarvi olla kovia paketteja. Tärkeimmät ovat näkymättömiä.

Hiljentymisen, hartauden ja sydänten välisen yhteyden. Kouluissa ja kirkoissa opetetaan, että Jouluna vietetään Kristuslapsen syntymää. Muistammeko juhlia Kristuksen syntymää itsessämme? Jouluna voimme muistuttaa lapsiammekin siitä, että Kristus asuu meissä, sydämessämme. Puhumme Joulun taiasta ja joulutunnelmasta. Minulle se merkitsee enkeleiden läsnäoloa ja Kristuksen valolle antautumista. Nimi voi olla eri jokaisessa perheessä.

Kristusvalo on yksi elämän tärkeimmistä vakuutuksista, mitä meillä voi olla. Jokainen vanhempi toivoo omalle lapselleen vaurasta ja onnellista elämää. Nämä ovat molemmat asioita, jotka heräävät meissä eloon Kristuksen valaistessa tietoisuutemme.

Enkä puhu mistään kirkollisesta Kristuksesta. En puhu sinänsä Jeesuksesta, joka antaa meille syntejä anteeksi tai pelastumisen tarinasta. Puhun elävästä sielun valosta, joka on kuin liima sydäntemme välillä. Se on majakka, joka sydämessä ohjaa jokaista sielua kohti kotiuniversumia. Se on rakkaus, joka ohjaa meitä elämän vaikeissa myrskyissä oikeaan suuntaan. Se on lempeys ja anteeksiannon voima, joka lieventää monta ahdistusta ihmisen sisällä.

Joulu on aikaa, jolloin jokainen voi sukeltaa syleilevän parantavan valon sisälle. Sen ei tarvitse olla aikaa, jolloin yksinäiset ovat entistä yksinäisempiä. Sen ei tarvi olla ruma juhlapyhä, jolloin köyhät tuntevat itsensä entistä köyhemmäksi. Sen perimmäinen tarkoitus on olla juhla, jolloin jokainen ihminen löytää oman sisäisen rikkautensa ja omat sydämen lahjansa. Sen on tarkoitus olla valon juhla, joka toteutuu erityisesti merkityksellisenä täällä Pohjolassa.

Joka syksy lakastumme jäätyvien puiden ja nukkumaan kömpivän luonnon mukana. Sanomme enemmän tai vähemmnä haikeat jäähyväiset kesälle, lämmölle, kukoistukselle ja valolle. Laskeudumme sielullisestikin hiljaiselle ja yksinäiselle matkalle. Jouluna valo on ulkoisesti vähimmillään, mutta juuri siksi meidän on otollisinta tunnistaa oma sisäinen valomme. Ajatteleppa pilkkopimeää huonetta, jonne sytytetään yksi kynttilä. Sinun sydämessä odottaa joka joulu hyvin pieni ja kaunis pyhä kynttilä. Siellä odottaa lempeä Joulun enkeli, että sytyttäisit kynttilän ja laulaisit sitten hieman Joululauluja ja katsoisit pimeänä yönä hiljaa tähtiin.

Kevään mittaan valon määrä lisääntyy. Samalla voimme antaa mahdollisuuden uudelle Kristuksen valon kipinälle kasvaa sydämessämme. Joka vuosi uudelleen ja uudelleen. Voimme antaa valon levitä maailmalle sisäisillä tasoilla, mutta vielä enemmän voimme siirtää Kristusvalon läheistemme sydämiin.

Kun mietimme, mitä antaisimme läheisillemme Jouluna lahjaksi, miettikäämme myös sitä, miten voisimme muistuttaa läheisiämme Kristusvalosta, joka on heidän sydämessään. Ylitse uskonnollisten merkitysten, gurujen ja kirjatiedon. Miten voimme muistuttaa toisiamme aidosta elävästä valosta, josta olemme kaikki rakkauden pisaroina syntyneet?

Nyt ennen Joulua on hyvä pysähtyä miettimään, voisimme varmistaa, että lapsemme ja läheisemme ovat vahvasti tämän Kristusvalon turvissa? Ei välttämättä niillä sanoilla, mitkä itse olemme asioille antaneet. Omalla ymmärryksellään ja sillä tavalla, mikä tuntuu heille rakkaalta ja omimmalta. Tärkeintä on omakohtainen kokemus ja siitä syntyvä oivallus. Vaikka vain pienikin lämmin pilkahdus riittää. Ihminen kulkee luonnostaan hyvää oloa kohti, tahtoo sitä lisää ja levittää sanomaa myös muille.

Rakkaudentähdessä teemme Jouluseremonian YouTubessa.  Seremoniassa lauletaan muutamia Joululauluja mutta myös niitä tuttuja parannuslauluja. Etsimme pienen sisäisen kynttilän ja oman Joulunenkelimme. Vietämme pienen hiljaisen hetken sydämen salaisessa Jouluhuoneessa. Manifestoimme eli luomme valoa elämään. Kuuntelemme enkeleiden sanomaa ja luomme elävän valon sydämiimme ja jaamme sitä koko maailmalle. Tarkoitus on, että siitä tulee jokavuotinen tärkeä perinne. Seremonia on veloitukseton Joululahja yhdistyksen jäsenille ja Akatemialaisille.

Jos tahdot olla mukana seremoniassa tänävuonna ja tulevina vuosina, voit ilmottautua yhdistyksen jäseneksi nyt heti.

Jos tahdot olla mukana seremoniassa vain tänävuonna, voit ilmottautua osallistumaan vain tämän kerran.

Voit myös halutessasi tehdä aivan oman seremonian ja yhdistyä sydämesi taajuudella Rakkaudentähden seremonian värähtelyyn.

Kiitos Kiitos Kiitos!

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.