Shamanismista puheenollen minusta tuntuu, että Suomalainen metsä on herännyt enemmän eloon. Liekkö sitten sinnikään kutsumme tuotosta vaiko onko Jumalat ehkä katsoneet meidät arvoisekseen, sieltä on alkanut kuulua uusi kutsu. Jos Amazonilla Kissapeto ja erityisessti Jaguaari on feminiinisen ja mystisen näkijän, parantajan ja shamaanin symboli, niin Suomalaisesta metsästä kantautuu yhden erittäin mystisen eläimen kutsu tänäpäivänä…

Nimittäin Ilves on metsiemme mystinen noita. Ilves elää metsässämme, mutta sen jälkiä on vaikea havaita ja se näyttäytyy vain erittäin harvoille ja valituille. Nyt Ilves on alkanut kutsumaan meitä. Sen mukana tuntuu tulevan kaikkien villien metsä-alueiden ikivanhat henget ja suomalaisen kulttuuriperimämme mystiikan juuret. Ilves kannattaa ottaa suurella kunnioituksella vastaan sillä se tuntuu olevan Suomen metsän yksi vanhimpia mutta samalla myös arvovaltaisimpia Jumal-olentoja. Ilveksen pukuun verhoutuneet shamanit tekivät menneinä aikoina liiton sen hengen kanssa ja saivat mukanaan kyvyn kulkea maailmojen halki sekä kuolemattomuuden voimia.

Ilves kantaa mukanaan eräänlaista kristallisauvaa. Se on parantaja, näkijä, tietäjä ja mystiikan sekä magian symboli. Ilvekseen liittyy eräänlaista kätkettyä feminiinistä voimaa. Meidän kannattaa ottaa suurella kunnoituksella tämä suuri henki vastaan ja kuunnella sydämen hiljaisuudessa, mitä Ilveksellä on meille kerrottavaa. Oma voimaeläimeni on ollut musta Jaguaari ja se tuntuu kommunikoivan kauniilla tavalla Ilveskuningattaren kanssa, kuka ilmentyy minulle jäähuurua korvatupsuissaan.

Ilves tuntuu kutsuvan meitä tutkimaan Suomalaisia tuntemattomia juuria. Sen lupaus on, että meitä ohjataan nyt syvälle perinteittemme lähteille, mutta samalla meille laskeutuu suuri vastuu ottaa harteillemme esi-äitien ja esi-isiemme perintö ja kantaa sitä viisaasti kunnoittaen ja hartaudella sälyttäen tuleville sukupolville. Meidän tulee kunnoittaa metsää ja tehdä kaikkemme Suomalaisen luonnon puolesta, niin sen runsaskätinen avosydäminen rakkaus on syleilevä juuriamme, sukujamme ja omaa elämäämme aivan käsittämättömän parantavilla ja eheyttävillä tavoilla.

Metsä ja suuret luonnonhenget ovat heräämässä eloon. Joku suuren suuri, lähes koko Suomen maaperän kokoinen nukkuva olento on herännyt ja hän kurkottaa nyt istualleen satojen vuosien leposijoiltaan. Jumalat ovat kuulleet kutsumme ja kiinnostuneet meistä. Heillä tuntuu olevan vähän huvittunut näkemys meitä ihmislapsia kohtaan. Heille olemme kuin pieniä sinnikkäitä itikoita, jotka käymme urheasti taistoon sellaisiakin voimia vastaan, mihin meillä ei oikeastaan ole mitään voimia vaikuttaa. Mutta Jumalat pitävät sinnikkäistä ja rohkeista yrittäjistä ja kun he mieltyvät meihin, he antavat meille runsaskätisen avunantonsa ja avoimen rakkautensa.

Suomalaiset muinaiset Jumalat ovat kuin suuria rakastavia isoäitejä ja isoisiä. He rakastavat meitä, ihmislapsiaan suuresti ja seuraavat elämäämme tyytyväisenä, kun elämme harmoniassa meille kuuluvan luonnonperinnön kanssa.

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.