Vanhoissa uskonnollisissa järjestelmissä ja shamanismissa on käytetty usein paljon symboleja. Jo luolamaalaukset sisältävät niitä. Osa symboleista on universaaleja ja ne nähdään tarkoittavan samaa asiaa ympäri maailmaa. Osalla symboleista on monia merkityksiä. On myös tarkkaa, miten symbolit piirretään sillä joskus pieni heitto piirtoasussa muuttaa koko symbolin merkityksen.

Symbolit ovat kieltä ihmisen ja henkimaailman välillä. Symboleita on monia valmiita järjestelmiä kuten unisymbolit, riimukirjoitus, Reiki-symbolit jne. Aina kuitenkaan meidän ei tarvitse opetella ulkoa symbolien merkityksiä, vaan voimme myös luoda itse omat merkkimme ja merkityksemme niille.

Symboleilla voi ennenkaikkea viestiä omien henkioppaiden ja henkimaailman kanssa. Esimerkiksi Riimuilla on kaikilla oma tarkoituksensa ja merkityksensä ja ne puhuvatkin voimakkaan totuudellista kieltä käyttäjälleen.

Symboleilla voi myös virittää energioita parannettavalle, alttarille, seremoniatilaan tai vaikka kotiin. Niillä voi puhua henkimaailmaan ja tilata parantavia energioita sopivassa tilanteessa.

Symboleita voi piirtää pysyvästi tärkeisiin paikkoihin. Hyviä piirrosvälineitä ovat esimerkiksi maalit tai kaiverrusvälineet. Puun pintaan on usein helppoa polttaa symboleja. Symboleja voi myös muodostaa esimerkiksi painelemalla kiviä maahan symbolin mukaiseen järjestykseen.

Kaupasta voi ostaa valmiita riimukiviä ja muita symbolimerkkejä, joita voi kantaa mukanaan parannusmatkoillaan, mutta aito shamaani tietysti valmistaa omat symbolikivensä itse luonnosta keräämistään materiaaleista.

Riimut saa aikaiseksi hienosti vaikka rannalla hioutuneista luonnonkivistä tai Pyhän näkijöiden puun Pihlajan rungosta leikatuista levyistä. Kannattaa kuunnella omaa korkeampaa johdatusta, mistä haluaa valmistaa omat symbolinsa ja kuinka paljon niitä tarvitsee. Me Rakkaudentähdessä tykkäsimme myös kirjoittaa riimujen nimet pihlajapalojen pintaan sillä rosoiselle puulle oli yllättävän hankalaa piirtää kuvioita. Nimet kirjoittamalla varmistimme, että tulevaisuudessa tulkisemme symbolit oikein.  Voit katsella Galleriasta kuvia erinlaisista symboleista, joita olemme innolla askarrelleet!

Muista aina kysyä luonnolta, mitä se haluaa tarjota symbleiksi Sinulle. Kysy kiveltä, haluaako se mukaan? Saako pihlajasta leikata oksan riimujen valmistamiseksi? Tahtooko kivi kantaa kuun vai auringon energiaa? Luontoa kunnioittaen siirrät mahdollisimman puhtaat ja kauniit symbolienergiat omiin taikaesineisiisi.

Kun piirrät symbolin kiven, puunpalan tai vaikka kristallin pintaan, mieti samalla piirtäessäsi symbolin merkitystä. Pyydä, että esineeseen todella aktivoidaan symbolin energia. Voit myös pitää kiveä tai puun palaa hetken käsissäsi ja omin sanoin lausua pyyntöjä henkimaailmaan, että esine aktivoituu. Mitä voimakkaampi on tahtosi, sen puhtaamman energian pystyt luomaan symboliisi. Voit myös aina lausua mielessäsi tapahtukoon korkeamman itseni tahto.

Hyvä paikka symbolien säilyttämiselle on esimerkiksi oma kotialttari tai kaunis pussukka, joka toimii samalla myös kunnioittavana eleenä omia symbolejasi kohtaan. Joskus voit kokea, että haluat kantaa jotakuta symbolia mukanasi tuomassa sinulle oikeanlaista energiaa.

Symboleilla voi myöskin ennustaa. Voit esimerkiksi asetella kaikki symbolit astiaan ja nostaa sieltä kolme-neljä symbolia kuunnellen sydämesi ääntä. Esitä ensin kysymys, johon haluat vastauksen ja katso sitten, mitä sinulle puhutaan henkimaailman kautta!

Erinlaisia symbolijärjestelmiä, joita ehkä haluat omaan kokoelmaasi voivat olla Riimut tai erinlaiset vanhojen kulttuurien merkit ja uskonnolliset merkit. Egyptiläisillä on esimerkiksi paljon symboleja, joita käytetään laajasti parantavissa tarkoituksissa. Muita järjestelmiä voisi olla ilmansuunnat, joilla myös voi virittää hoitotilaan kaikki energiat aktiiviseksi tai vaikka elementtien nimet. Itse halusin myös kirjoittaa kiviin omien henkioppaitten, enkeleiden ja mestareiden nimiä kunnioittaakseni heidän läsnäoloaan.

Jos kirjoitat kiviin omien henkioppaiden ja mestareiden nimiä, voit käyttää kiviä myös hoitotilanteissa. Voit esimerkiksi kysyä, kuka opas on nyt läsnä ja vaikuttaa kauttasi ja nostaa sitten symbolikiven. Kenen kivi nousee, se opas on mukanasi tällä kertaa. Voit myös kutsua heitä esimerkiksi laittamalla näitä symbolikiviä alttarille seremonian aikana.

Symboleja voi asetella hoidettavan päälle vahvistamaan energioita. Silloin kuuntele sydäntäsi, mitä sieltä ohjataan Sinulle. Voit kirjoittaa nousseet symbolit ylös ja jälkikäteen näyttää ne asiakkaallesi, jolloin hän saa niistä hoidon lisäksi kivan tulkinnan.

Luovuus symbolien kanssa on mukava mauste elämään. Muista, että henkimaailma on leikkisää ja joustavaa. Ei ole olemassa yhtä ja ainoaa oikeaa taikka väärää. Sinulla on lupa -ja sitä sinulta odotetaan- luoda oma yhteytesi henkimaailmaan ja muodostaa oma ymmärrettävä kieli oppaittesi kanssa. Vain Sinä tiedät täysin sydämessäsi, mitä mikäkin symboli merkitsee. Luota omaan sisimpääsi. Luota omaan korkeampaan johdatukseesi.

riimuja

Tagged with →  
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

bd482020335caf93b9372cd3e7553466jjjjjjj