Rukousnauhan mukana tulee rukouksia niin kanavoituja uuden ajan rukouksia kuin ne perinteiset kirkollisetkin rukoukset, joiden mukaan nauhaa voi käyttää. Rukoukset tulevat paperilla, josta ne on helppo lukea ja mukana on selitetty, mitä sanotaan minkäkin helmen kohdalla. Löysin kuitenkin You Tubesta muutamia rukousnauhan käyttöön liittyviä videoita. Kieli on Portugese, joten et välttämättä ymmärrä rukouksista mitään, mutta saat näistä videoista tarkemman kuvan, miten rukousnauhaa käytetään.  Videon alussa pappi sanoo ennen rukousnauhan lukemista, mihin tarkoitukseen hän aikoo pyhittää rukousnauhan. Rosarion lukeminen alkaa ristin merkillä sekä uskon tunnustuksella, joka lausutaan rukousnauhan riipuksen kohdalla, sen jälkeen sanotaan Isä Meidän ja sitten 3 x Ave Maria rukous ja lopulta Kunnia Jumalalle.

Tämän jälkeen videolla lausutaan myös kymmenikköihin liittyvät salaisuudet ja niihin liittyvä rukous aina ennenkuin jatketaan rukouksia eteenpäin. Rakkaudentähden rukousohjeissa ei käytetä näitä salaisuuksiin liittyviä rukouksia, vaan jatketaan normaali rukouksilla eteenpäin. Tässä videolla siirrytään ensimmäiseen kymmenikköön sen jälkeen, kun on lausuttu salaisuuteen liittyvä rukous. Kymmenikkö alkaa Isä-Meidän rukouksella, sen jälkeen tulee 10 Ave Mariaa ja lopuksi taas Kunnia Jumalalle.

Videolla näkyy oikealla rukousnauhan kuva, jossa on käytetty myös Rakkaudentähdestä tuttua sidontaa. Kuvassa muuttuu värilliseksi aina helmi sitä mukaa, kun rukousta luetaan, joten pääset tässä ymmärrykseen, miten rukousnauha kulkee. Tässä videolla rukoillaan myös kokonainen Terco joka tarkoittaa sitä, että rukousnauha luetaan kolmesti ympäri.

 

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2b21a549cf8f58b2f706edc03fdc7fa36666666666666666666666