Meillä Miro 7 vuotta on vilkas ja energinen ADHD poika. Hän on myös erityishekkä tähtilapsi, kuka ahdistuu liiasta hälinästä ympäristössä, ei pidä kovista äänistä ja menee helposti ylikierroksille liiallisesta sähkösäteilystä ja saa jopa lieviä pakkoliikkeitä. Hän ahdistuu negatiivisesta ilmapiiristä ympärillään sekä reagoi voimakkaasti asioihin, jotka ovat epäreiluja. Vastapainona hän rakastaa hyvyyttä, iloa ja rakkautta! Elämänvoimainen poika parhaassa energiassa, mutta huonoina päivinä meillä sataa kaikille sieluun saakka.

Koulunalku on jännä paikka. Miro on selvästi ollut nyt kovasti jännittynyt, kun ovat käyneet ruokalassa syömässä ja tutun rutiinin päättyminen konkretisoituu voimakkaasti. Niinkuin aina ennenkin sekä hyvät että pahat asiat horjuttavat helposti pojan herkkää tasapainoa. Tällä kertaa oireita alkoi olla niin paljon, että itse jo lösähdin epätoivon suohon ajattelemaan, että nyt on vaadittava lääkäriltä lääkitys. Sinänsä en ole lääkityksiä vastaan, jos ne annetaan tilanteessa, jossa kaikki muut keinot ovat käytetty. Jokainen perhe määrittelee itse oman jaksamisen ja omat rajat, milloin ne keinot ovat tulleet täyteen. Minusta tuntui jo, että meillä on voimat loppu, kunnes lamppu taas kerran syttyi pään päälle ja siitä se idea sitten lähti.

Illalla poikaa nukutellessa äkkiä tajusin, että eihän se ADHD pahene tällaisissa tilanteissa. Intuitiivinen käsitykseni on, että ADHD pysyy kutakuinkin samana ihmisen elämän kaikkina hetkinä, mutta stressi ja rasitus tuovat oireita erilailla esille. Suuret hormoonimyrskyt, kehon kehittymisen vaiheet jne. tuovat haasteet esille erilailla elämän eri vaiheissa. Tällä hetkellä koulunvaihto tuo stressiä, iloa, ahdistusta, jännittyneisyyttä, kiihtyneisyyttä sekä ihan suorituspaineita ja oppimisen odotuksia. Täytyisi osata olla tunnilla ja selviytyä monisataisesta lapsilaumasta. On kouluruokalat, koulukuljetukset, matematiikka, äidinkieli, uusi luokka ja uudet aikuiset. Vanha ja tuttu saa jäädä. ONko tuo ihme, jos pienellä miehellä meinaa olla pää täynnä asioita? Liian paljon yhdellä kertaa.

Itse aloitin StemRenu -nimisen luontaistuotteen käytön kaksi viikkoa sitten. Olen ollut todella positiivisesti yllättynyt. Itselle suurin yllätys oli, että kahden viikon käytöllä olen saanut yöunet takaisin. En ole nukkunut vuosiin kunnolla ja nyt on alkanut tulla sellaisia öitä, että illalla laitan pään tyynyyn, nukahdan heti ja herään aamulla, että joko se yö meni! Elämässäni on menossa vaihe, jossa on paljon stressiä. Monta asiaa on muutoksessa ja pitäisi revetä moneen moneen suuntaan yhtä aikaa. Normaalisti ahdistun tällaisissa tilanteissa, saan muistihäiriöitä ja heräilen öisin valvomaan. StemRenu on vienyt pääkopasta sen kuuluisan fibromyalgia aivosumun mennessään ja oloni on kaikin puolin jaksava, voimakas ja hyvä. Kun stressihormonit pysyvät kurissa, mieli on tasapainoisempi ja jaksan tehdä tärkeitä päätöksiä hyvässä energiassa. Vaikka on ollut raskasta, olen jaksanut tehdä töitä ja olla iloinen. Suhtautuminen elämään on pystynyt positiviisena.

StemRenun vaikutus perustuu youn tissue extractiin, joka eristettään kananmunan alkioista. Se aktivoi kantasolujen tuotannon. Lisäksi siinä on aloeveraa, hainrustojauhetta ja vihreää teetä. Ei sisällä makeutusaineita ja on eettisesti tuotettu tuote. Omassa pääkopassani kävi kova vilinä kun laskin eri vaikuttavia juttuja yhteen. Jos kerran Mirolla stressi pahentaa ADHD oireita, niin eikö tällainen tuote voisi olla oikea tuki tilanteessa? Otin asiasta selvää ja löysin esitteen, jossa sanottiin, että StemRenu toimii kaiken ikäisillä ja on turvallinen. Siispä aukaisen viisi kapselia pieneen astiaan ja olen siitä antanut noin 1/3 kapselia aina aamuisin hänelle. Vaikutus alkoi näkyä jo kolmantena päivänä. Miro on tasaisempi, kokonaisempi ja se painostava myrskypilvi tuntuu olevan poissa ympäriltämme. Huomaan vaikutuksen myös itsessäni, jaksan taas paremmin! Miro on myös nukkunut paremmin viimeyöt.

Vielä en voi luvata tämän suurempaa. Aion pysyä kanavalla ja kirjoittaa enemmän, kunhan teen huomioita. StemRenun lisäksi Miro ottaa iltaisin melatoniinin, joka sekin aikoinaan oli suuri läpimurto yöuninen kannalta. Aamuisin annamme hieman ruusujuurta, joka on kasvanut luonnonmukaisesti omalla pihallamme ja tarvittaessa on käytössä luontaistuotekaupan Relaxor -tipat, jotka rauhottavat alkavan yläkierteen noin 15 minuutissa tehokkaasti. Relaxoria saa luontaistuotekaupoista. Miro käy toimintaterapiassa ja saa avukseen psykokinesiologiaa. Ravintolisinä olemme käyttäneet kuuriluontoisesti erinlaisia vitamiineja. Aina silloin tällöin olemme käyttäneet intuition mukaan kukkatippoja.

Kokeilimme tässä keväällä lisäksi Fitlinen tuotteita, mutta niistä tuli vähäistäkin vähäisemmällä annostuksella voimakkaita jalkasärkyjä ja neljännen kokeilun jälkeen päätin jättää tämän ainakin hetkeksi syrjään. StemRenun pitäisi uudistaa elimistöä monipuolisesti, joten mahdollisesti syksyllä kokeilemme Fitlinen vitamiineja uudelleen.

Share →

5 Responses to Anu: ADHD kokeilua lapsella

 1. tiia sanoo:

  hei anu! mahtaisinko olla tähtilapsi myöskin koska oireet adhd mukaan lukien olivat tutun kuuloiset? en tiedä onko tämä oikea kanava tämmöisen kysymiseen, mutta olen niin epätietoinen että olenko lintu vai kala vai jokin muu…

  • anu markoff sanoo:

   Kyllä on mahdollista, että olet tähtilapsi. kannattaa lukea kirjallisuutta kristallilapsista jne. Niistä saattaa löytyä paljon hyvää informaatiota!

 2. elina riihelä sanoo:

  Hei, Anu!

  Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta :). Minun pojallani on aloitettu lääkitys ja on syönyt niitä n. 3 vuotta! Ainoa mutta on että hän ei niitä aina ota ja siitä tulee vääntöä 13v. teinin kanssa…olen itse aivan loppu ja stressaantunut. Miten tuo steamrenu mahtaisi toimia jo lääkityksessä olleelle? Saako tätä tuotetta muualta kuin teen sivuilta? On vaan tosi hintava tälläisen työttömän yh:n pussille kun haluaisin itsekin sitä kokeilla!

 3. anu markoff sanoo:

  Miro on tosiaan noin 8 päivää ottanut StemRenua noin 1/2 kapselia – 1/3 kapselia kerran päivässä. Joskus olen muistanut antaa aamulla, joskus on mennyt iltaan ottaminen. Olen avannut kapselin ja sekoittanut sisällön mm. kaurapohjaiseen vanlijakastikkeeseen tai siihen punaiseen hevishottiin. Miro ainakin ottaa ihan tyytyväisenä, vaikka vähän tuo on pahan makuista. En ole tehnyt liian isoa annosta kerrallaan, että saan varmasti menemään kaikki. Miro on ollut todella kiltti nyt viimepäivät. TÄnäänkin oli aamulla omatoimisesti petannut meiltä pedit ja kuuntelee jotenkin normaalia tarkemmin, mitä hälle sanotaan ja muutenkin sellainen häsymeininki on jotenkin jäänyt vähemmälle. Ei tämä ole tietysti pojan perusluonnetta muuttanut, mutta esim. silloin 8 päivää sitten oli tosi rajuja raivokohtauksia ja pahantuulisuutta jne. niin se kaikki on nyt poissa. Stressin oireet siis helpottaneet.

  Anu (artikkelin kirjoittaja)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

59829d8ff285d3d1d45eac1816930c34IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII