Edellisessä osassa käsittelin puita ja niiden merkityksiä. Nyt kerron, miten puiden kanssa voi kommunikoida käytännön tasolla ja miten yhteistyötä niiden kanssa voi hyödyntää monin eri tavoin. Jotta kommunikaatio olisi mielekästä, on ensin puhuttava hiukan siitä, millaista energioiden aistiminen ylipäänsä on.

Ilman ymmärrystä siitä, miten voi tunnistaa erilaisia energioita ja lukea niitä, voi puiden kanssa jutteleminen ja yhteistyön tekeminen olla haastavaa. On nimittäin niin, että puut kyllä puhuvat, kaikille ja kaiken aikaa, mutta suurin osa ihmisistä ei joko kuule, tai ei osaa luottaa siihen mitä tuntee puiden lähellä.

 

 

Energian tunteminen:

Kaikki energiatyöskentely on hyvä tehdä maadoittuneena. Jos et tiedä tai ole varma siitä, miten se tehdään, löydät helpon perusohjeen maadoittumiseen täältä.

Energian tuntemiseen ja aistimiseen ei ole olemassa mitään yhtä ja oikeaa kaavaa tai tyyliä. Tässä on tärkeintä luottamus. Luottamus oman itsen kykyyn aistia ja tuntea energioita, sekä kärsivällisyys. Tämän taidon oppiminen on kuin minkä tahansa asian oppiminen: sitkeällä harjoittelulla ja toistolla oppii kyllä ja ennen kaikkea: oppii luottamaan itseensä.

Energiat voivat tuntua omassa kehossa erilaisina tuntemuksina, kylmä, kuuma, erilaiset paineen tunteet. Saatat nähdä mielessäsi värejä, tai mieleesi voi nousta sanoja. Kiinnitä huomiota tuntemuksiin joita saat seuraavia energian tuntemisen harjoituksia tehdessä. Ne ovat sinun ainutlaatuinen tapasi tuntea ja aistia energiat.

  1. Energian tunteminen käsillä

Maadoittuneena seiso rentona ja kevyessä haara-asennossa. Hiero käsiä nopeasti ja voimakkaasti yhteen, kunnes tunnet miten ne lämpenevät ja niitä alkaa kenties pistellä. Tunnustele tätä oloa käsissä hetki. Sitten voit hitaasti viedä käsiä toisistaan kauemmas. Missä kohtaa tuntuma käsien välillä katkeaa? Miltä tuntuu, kun se palaa, jos viet taas kädet lähemmäs toisiaan?

  1. Oman auran tunteminen

Missä menee sinun oman energiasi raja? Useimmilla se on siinä kohtaa lähellä, minkä sisäpuolelle ei halua ihmisiä varoittamatta ja ilman lupaa. Se on se oma yksityinen alue itsen ympärillä. Voit myös tunnustella oman energiakentän rajoja käsillä. Ne voi lämmittää ensin kuten yllä olevassa harjoituksessa.

Sen jälkeen voi ojentaa käden tai kädet suoraksi eteen ja tunnustella niillä missä oman aurasi rajat kulkevat. Kiinnitä huomiota siihen mitä tunnet käsissä, millaisia mielikuvia tai olotiloja saat. Se kaikki kertoo sinulle siitä, millaista oma energiasi on juuri tänään.

  1. Muiden energian tunnustelu.

Samalla lailla kuin omaa energiaa, voi tunnustella toisiakin. Kysy lupa jos kohteena on eläin, kasvi tai toinen ihminen. Maadoitu ja lämmitä kätesi kuten harjoituksessa 1. jos itse niin tahdot. Sitten vie rauhallisesti käsiä lähemmäs kohdetta, kauemmas siitä ja tunnustele millaisia tuntemuksia saat. Ole rauhallinen, hengitä syvään ja luota tuntemuksiisi.

Yleisenä nyrkkisääntönä voi sanoa, että energia on kylmää, kokoonpainunutta ja samean väristä siellä missä on sairauksia, alakuloista mieltä tai muita häiriöitä tunteissa tai kehossa. Energia on laajalle levinnyttä, lämmintä ja kirkkaan väristä silloin tai siellä, missä asiat ovat kunnossa, on terve ja hyvillä mielin.

 

 

Puiden kanssa kommunikointi:

Nyt kun olet oppinut tuntemaan energioita ja ennen kaikkea luottamaan siihen mitä kehosi ja mielesi sinulle kertovat, olet valmis puhumaan puiden kanssa.

Voit valita vapaasti omasta ympäristöstäsi sen yksilön jonka kanssa tahdot yrittää kommunikointia. Lähesty puuta rauhallisesti ja pysähdy muutaman metrin päässä. Kerro puulle joko ääneen jutellen tai ajatuksin mitä olet tekemässä ja kysy lupa. Kuuntele sitten vastausta. Saat yleensä selkeän myönteisen tai kielteisen tunteen vastauksena. Kunnioita puun tahtoa. Jos vastaus on ei, etsi joku toinen yksilö.

Aseta kämmenet ja otsa, tai koko keho puun runkoa vasten. Hengitä rauhallisesti, maadoita itsesi jos mielesi on kovin kiireinen ja levoton. Anna sydänkeskuksen, kolmannen silmän ja koko kehon pehmentyä, laajentua ja avautua. Kuuntele. Kiinnitä huomiot tuntemuksiin kehossa, mielikuviin joita sinulle nousee, sanoihin, joita mieleesi tulee. Voit myös mielessäsi puhua puulle, lähettää sille rakkautta tai kysyä kysymyksiä.

Puu vastaa kyllä, saatat kuulla ajatuksissasi jopa selkeää puhetta, joka ei ole sinun omaa ajatustasi vaan puun.

Voit jatkaa yhteyttä niin pitkään kuin sinusta hyvältä tuntuu tai kunnes puu ilmoittaa, että vierailuaikasi on ohitse. Se antaa kyllä halutessaan sinulle selkeän tunteen, että nyt olisi syytä poistua. Lähtiessäsi kiitä puuta yhteydestä. Olet vähintäänkin hyvin maadoittunut ja puun energioiden hoitama nyt.

Lopuksi:

Aloittaessasi kommunikointia puiden kanssa, voit vaikka opetella tuntemaan viisi eri puuta kotisi lähistöllä. Kommunikoidessa voit kiinnittää huomiota, miten vuodenaika, puun laji, vuorokauden aika ja oma olotilasi vaikuttavat kommunikointiin. Jos tahdot voit alkaa pitää jotain muistiinpanovihkoa puiden viestejä varten.

Voit myös toisinaan kysyä puulta, voitko tehdä jotain hänen hyväkseen. Se on kohteliasta asioiden tasapainossa pitämistä. Puu antaa sinulle paljon, voit muistaa häntä tai luontoa hänen ympärillään esimerkiksi roskia pois viemällä tai miten tahansa puu pyytää sinua toimimaan hyväkseen.

 

Piditkö artikkelista? Annalta on tullut esikoisromaani Magian Lapset- Tirstanin koru.

Magian Lapset Tristanin koru on romaani, jossa yhdistyy ovi pois arjen harmaudesta mielikuvituksen maailmaan ja yhtä aikaa omasta pohjoismaisesta perinnöstämme kumpuava viisaus ja tieto.

Rakkaudentähden asiakkaana sinulla on nyt mahdollisuus ennakko tilata kirja omaksi 16.50e hintaan. Tarjous on voimassa 31.03.2020 asti ja tilauksen voit tehdä osoitteessa www.annaalaviuhkola.com/kirjani

 

Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

b5a0871688eb2938c1b469277fe399fcFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF